Site icon svakodnevno.me

Drmić kritizirao taktiku: Kad vidim postavu s pet braniča… Moramo igrati otvorenije!

Drmić kritizirao taktiku: Kad vidim postavu s pet braniča… Moramo igrati otvorenije!

Josip Drmić u 82. minuti promašio je stopostotnu priliku, a u 94. minuti gol mu je poništen zbog zaleđa. I Dinamo je izgubio u Salzburgu 0-1.

– Svakom treba i malo sreća – rekao je Dinamov Švicarac.

– Čak sam se i iznenadio kada je lopta tada došla do mene. Stoper je promašio loptu, meni je pala između tijela polako, nisam bio u sigurnom koraku. Golman je sve napravio kako treba. Gol iz zaleđa? Nisam na prvu osjetio da sam u zaleđu, mislio sam da ima igrača iza, ali vidio sam kasnije na snimci.

O utakmici?

– Imali smo šanse, osjetilo se. Moramo u uzvratu igrati s više samopouzdanja, više riskirati i tražiti gol. Kad igraš s petoricom u obrani, to pokazuje da se više želiš braniti. Čim smo izmijenili, bilo je ofenzivnije. Nije ni loše biti fleksibilan da možeš mijenjati sustav tijekom utakmice, ali nogomet treba igrati atraktivno i napadački na ovoj razini. Ako ne filozofiramo, odmah smo opasni, samo nas danas nije nagradilo.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Što vam je rekao trener u svlačionici?

– Samo smo se rukovali, nisam ni bio u svlačionici, ostao sam pričati s igračima Salzburga. Nas su na početku svi otpisali, drugačije bi nacrtali tablicu, ali vidimo da možemo. Sada nas čekaju i utakmice kod kuće uz našu publiku.

Arijan Ademi kaže:

– Ravnopravna utakmica, oni su iskoristili našu grešku, mi nismo šansu Drmića. Šteta i za zaleđe. Malo smo imali danas drugačiji gard, čekali u bloku, ali znali smo da je Salzburg jako opasan u kontrama. 

Osvrt na Salzburg, Milan i Chelsea?

– Dobili smo najtežeg, ali to je nogomet. I ne bih potpisao tri boda nakon tri kola.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bruno Petković:

– Mogli smo više, i ja i ekipa. Možda i mi precjenjujemo druge, a sebe podcjenjujemo, ali nakon šest kola ćemo imati pravu informaciju koliko smo jaki. Ne znam, možda sam i ja u zabludi.

Jeste li se mogli i ranije otvoriti?

– Nisam relevantan da pričam o tome. Napadač želi biti što bliže golu, u šansama. Možda je Dinamo prije deset godina odavao drugačiji dojam i bio zadovoljan i ako dobro odigra, ali sada ima što reći u Europi.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version