Site icon svakodnevno.me

U Glasgowu obožavaju vatreni dvojac: Barišić je vrhunska klasa, a Juranović ponos Celtica

U Glasgowu obožavaju vatreni dvojac: Barišić je vrhunska klasa, a Juranović ponos Celtica

U drugoj epizodi HRT-ove dokumentarne serije, Robert Knjaz javio se iz Glasgowa gdje je bio na jednom od najvećih svjetskih derbiju na Old Firmu koji je ujedno bio i dvoboj ‘vatrenih’. 

U Škotskoj treniraju Josip Juranović u Celticu i Borna Barišić u Rangersu, klubovima koji su inače veliki gradski rivali zbog podjele na katolike i protestante. 

Juranović je prije godinu dana propisao petogodišnji ugovor sa Celticom te se klupskim navijačima uvukao pod kožu. Za hrvatskog reprezentativca imaju imaju same hvalospjeve dok je Škotkinjama itekako zgodan. 

“Izvrstan igrač. Najbolja kupovina Celtica u dugo vremena”; “Dobar taktičar i trkač”;  “Ponos je Celtica i nadamo se da će ostati “; “Ustrajan je, srce mu je na mjestu i želi igrati za nas”, neki su od komentara Celticovih navijača. 

Foto: Neil Hanna

Bivši kapetan Osijeka Borna Barišić u Rangers je prešao prije četiri godine te ga klupski navijači izrazito poštuju i cijene zbog napadačkih kvaliteta. 

“Vrhunska klasa. Legenda. Hrvatski igrači su uvijek dobri. Svaki Hrvat koji je igrao kod nas je bio dobar”, rekli su.

Barišić je veliki obožavatelja automobila, a u Osijeku je volio ići na streetrace. Redovito prati Formulu, a ističe kako navija za Ferrari, rekao je Knjazu nakon čega je otkrio i svoju romantičnu crtu: 

Foto: Andrew Milligan/PRESS ASSOCIATIO

– Prave žene se čuva. One su kao dijamant koje treba držati kao kap vode na dlanu. Ako je prava žena – kazao je Barišić. 

Juranović i Barišić za hrvatsku reprezentaciju igraju od 2017. godine. 

– Imam posebne osjećaje prema Hrvatskoj. Kad himna krene, gleda te tvoja obitelj. To je sigurno najbolji osjećaj – rekao je Barišić. 

– Rasplakao sam se kad sam igrao za reprezentaciju protiv Škotske, što mi je bio prvi nastup. Tata mi je preminuo prije četiri godine, a mislim da bi bio ponosan da je vidio da igram za reprezentaciju – kazao je Juranović. 

Foto: Lee Smith/REUTERS

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version