Site icon svakodnevno.me

Niko Kovač, Werder Wolfsburg 2-1

Niko Kovač, Werder Wolfsburg 2-1

Čudesan pobjednički niz Wolfsburga na čijoj klupi sjedi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač je stao. ‘Vukovi’ su u 18. kolu Bundeslige poraženi na gostovanju kod Werdera 2-1, no više od samog poraza Kovača su naljutile neke sudačke odluke, ponajviše ona koja je na neki način usmjerila susret…

Naime, u 24. minuti glavni sudac Daniel Siebert pokazao je na bijelu točku nakon sugestije VAR sobe. Wolfsburgovog veznjaka Gerharda lopta je pogodila u ruku u šesnaestercu, a Siebert je nakon pregleda snimke pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Fullkrug.

– Možda bismo trebali trenirati napucavanje lopte u protivničke ruke u šesnaestercu. Više nećemo dodavati suigračima, već samo tražiti ruku suparnika jer će onda biti dosuđen kazneni udarac – kazao je Kovač za Sky Sports nakon utakmice pa dodao:

Foto: nordphoto GmbH / Kokenge

– Igranje rukom nije uvijek igranje rukom. Nitko mi ne može reći da je time povećao površinu tijela ili da je to bilo namjerno – zaključio je. Kovač je zbog prigovora sucima ‘požutio’ u 86. minuti. 

Werderov napadač Fullkrug u 77. minuti zabio je za 2-0, a 19-godišnji Amerikanac Kevin Paredes smanjio je na 2-1 za neuzbudljivu završnicu u kojoj Wolfsburg ipak nije uspio doći do izjednačujućeg gola. 

Kovačeva momčad je porazom skliznula izvan ‘europske zone’ te s 29 bodova drži 7. mjesto na tablici. Međutim, klub iz Donje Saske ima razloga za samopouzdanje budući da su do prije ove utakmice, a nakon katastrofalnog početka sezone, bili u nizu od čak 10 utakmica bez poraza.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version