Site icon svakodnevno.me

Veličanstvena koreografija u Turskoj: Trabzonspor odao počast spasiteljima pa pobijedio Basel

Veličanstvena koreografija u Turskoj: Trabzonspor odao počast spasiteljima pa pobijedio Basel

Dva turska prvoligaša, Hatayspor i Gaziantep, istupila su iz turskog prvenstva Super Lig nakon razornog potresa koji je pogodio jug zemlje i Siriju. U potresu je smrtno stradalo više od 41 tisuće ljudi pa je nogomet posljednjih dana u drugom planu.

U sumornom ozračju Trabzonspor je dočekao Basel u šesnaestini finala Konferencijske lige te u prvom susretu slavio 1-0. Bila je to prva utakmica na turskom tlu od razornog potresa, susret koji je imao puno dublje značenje…

Foto: STRINGER

Pogodak odluke dao je Stryger Larsen u 65. minuti čime je poslao domaće, ionako fanatične navijače u trans. Upravo su strastveni navijači Trabzonspora priredili veličanstvenu koreografiju uoči susreta, koreografiju koja je obišla svijet.

Foto: STRINGER

Foto: STRINGER

Navijači turskog prvaka odali su počast spasilačkim službama koje neumorno rade dan i noć kako bi spasili ljude u ruševinama.

Na velikom platnu prikazan je spasitelj s kacigom na glavi koji vadi bebu iz ruševina, a uz njega je bio i pas tragač. Prikazane su ruševine i bageri, a spasitelju na ruci piše “hvala”. Tijekom podizanja koreografije gledatelji su mahali tisućama turskih zastava.

Foto: STRINGER

Ma kacigi se mogu vidjeti i zastave brojnih zemalja koje su poslale pomoć Turskoj.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Viole uvjerljive, Gent izgubio

 

Nogometaši Fiorentine uvjerljivo su slavili s 4-0 na gostovanju kod portugalske Brage u prvom dvoboju doigravanja za osminu finala Konferencijske lige. 

Viole su razbile Bragu, koja je prvi šok doživjela u prvoj minuti nadoknade prvog dijela, kada je zabio Srbin Luka Jović. U 55. minuti uslijedio je crveni karton domaćem igraču Vitoru Tormeni, a Fiorentina je to iskoristila te zabila još tri gola. Još jedan je upisao Jović, a preostala dva Brazilac Arthur Cabral. Kod talijanske momčadi nije igrao Josip Brekalo zbog ozljede.

Azerski Qarabag je s 1-0 slavio kod kuće protiv belgijskog Genta, golom Leandra Andrada iz Zelenortskih otoka u 78. minuti. U 51. minuti domaći igrač Ramil Šejdajev je promašio kazni udarac.

Na utakmici norveškog Bodo/Glimta i poljskog Lecha nije bilo golova. Za Lech je cijelu utakmicu odigrao bivši igrač Hajduka Antonio Milić.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version