Site icon svakodnevno.me

Je li vrijeme za medalju? Kada je Janica osvojila zadnju za Hrvatsku, Zrinka je bila beba

Je li vrijeme za medalju? Kada je Janica osvojila zadnju za Hrvatsku, Zrinka je bila beba

Prije točno 18 godina Janica Kostelić u Bormiju je osvojila tri svjetska zlata, u spustu, slalomu i kombinaciji. Od tog dana iz već davne 2005. godine hrvatsko žensko skijanje i dalje čeka na novu svjetsku medalju.

Drugim riječima, Zrinka Ljutić, koja je najveća kandidatkinja da Hrvatska opet ima skijašicu na svjetskom postolju, tada je iza sebe imala tek jednu godinu života.

U francuskom Courchevelu skijašice danas od 10 sati voze slalom. Uz Zrinku Ljutić (19) tu je i Leona Popović (25) i 10 sati vozit će slalom, svoju najjaču disciplinu u kojoj su se posve približile najboljima na svijetu.

Zrinka će u Courchevelu skijati drugi put nakon što je u prekjučerašnjem debiju na SP-u završila na 17. mjestu u veleslalomu. Međutim, ambicije će njoj i Leoni danas biti puno veće.

Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

– Probila sam led na SP-u, ali slalom je druga priča, za mene trenutno drugi svijet. Veselim mu se – poručila je Zrinka kojoj je na veleslalomskoj vožnji čestitala i legendarna Slovenka Tina Maze.

– Davale smo intervju i rekla mi je da sam odradila dosta dobru drugu vožnju. Ponosna sam na sebe kako sam odradila neke zavoje.

Ako smo mogli krajem siječnja u Špindlerovom Mlinu, zahvaljujući Zrinki, nakon 15 godina dočekati i prvo postolje, zašto ne i medalju

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version