Site icon svakodnevno.me

Murterske bake: Maskirali se u Let i na povorku stigli traktorom

Murterske bake: Maskirali se u Let i na povorku stigli traktorom


U maškaranoj povorci Murtera prošlo je tridesetak grupnih maski, moglo se vidjeti svašta. Veliko oduševljenje izazvali su perači automobila, a bilo je tu i ‘Murterskih molitelja’ koji su ‘molili’ za čednost. 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Povorkom su se pridružili i oni maskirani u Let 3 koji će nas ove godine predstavljati hitom ‘Mama ŠČ!’ na Eurosongu, a neki su se maskirali i u poznati show ‘Gospodin Savršeni’.

Najbolje maskirani bit će nagrađeni. Za zabavu na otoku bili su zaduženi grupa Euforija i Jole. ‘Dani o bak’ pokladna su tradicija koja datira, kako navodi ŠibenikIN, oko 130 godina. Korijen vuče iz naroda, gdje se izraz ‘baka’ koristio kao sinonim za pogrdno, ružno ili nakaradno.

 

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Murterske Bake, kao jedna od pokladnih povorki u državi, bilježi konstantan rast sudionika i razvoj kreativnosti. Osim kostima, svi sudionici puno ulažu u izradu scenskog nastupa.

Inače, Damir Martinović poznatiji kao Mrle (61) podijelio je u utorak i kako su neki od obožavatelja također odlučili rekreirati njihove kostime s ovogodišnje Dore.

Foto: Instagram

Pa su tako tete u jednom vrtiću odlučile zalijepiti brkove na lice, staviti naočale i nalijepiti poznati ‘ŠČ’ na sebe. Sve je to dojmilo i frontmena riječke grupe jer je objave podijelio na svom Instagram profilu.

Foto: Instagram

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version