Foto: shutterstock
Punjeni pečeni krumpir
zdrava krava postala
Ovo jednostavno jelo je naprosto neodoljivo, sadrži ugljikohidrate, proteine, masti vlakna i kao takvo je cjelovit obrok.
Sastojci:
3 velika krumpira
maslinovo ulje
2 čajne žlice soli
1 čajna žlica papra
115 g kremastog sira
šalica cheddar sira
1/2 šalice brokule, usitnjene
60 ml mlijeka
Možda te zanima…
Pečeni Hasselback ili harmonika krumpir možda je tvoj novi omiljeni prilog
Hrana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 ° Celzijevih.
Pažljivo probodite krumpir vilicom. Na limu za pečenje dobro nauljite krumpir i posolite.
Pecite oko jedan sat. Ako pravite više krumpira, potrebno je dodatnih 15 minuta po krumpiru.
Kad se ohladi, izrežite krumpir okomito i izdubite unutrašnjost.
U posudi izmiješajte krem sir, cheddar sir, brokulu, sol, papar i mlijeko.
Nadjenite krumpir i pospite ga cheddar sirom.
Vratite u pećnicu dok se sir ne rastopi
Poslužite toplo uz kiselo vrhnje i vlasac.