Site icon svakodnevno.me

Vedran Ćorluka NK Parag i Knjaz

Vedran Ćorluka NK Parag i Knjaz

Vadi me van, jedva stojim na nogama, zavapio je Vedran Ćorluka – Čarli koncem prvog djela revijalne nogometne utakmice koja se u četvrtak igrala u Badličanu u Međimurskoj županiji, gdje je proslavljeni “vatreni”, a sada član Dalićevog stožera, pojačao momčad roma NK Parag iz istoimenog naselja.

– Ne možeš van jer publika to ne želi – lakonski je odgovorio trener NK Paraga, momčadi koja se kao i njihov protivnik natječe u trećoj županijskoj ligi.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Doista se vidjelo da bi izbornik da je otišao s terena prije vremena, bivšeg vatrenog reprezentativca navukao bijes gotovo 1000 ljudi uglavnom iz naselja Parag, koji su svaki Ćorlukin potez popratili bučnim skandiranjem i paljenjem baklji. Teško se bilo izboriti za mjesto uz ogradu oko igrališta jer je za utakmicu vladao golem interes. Na parkiralištu su se mogle vidjeli brojne registracije, ne samo iz međimurskog okruženja, već i iz susjedne Republike Slovenije.

Nakon iscrpljujućih 45 minuta u kojoj je momčad roma povela 2-0, obje momčadi su sjele na klupu za rezervne igrače kako bi predahnule jer su uložile maksimum. Bilo je tu uklizavanja, igre petom i po oja minijatura što sve nogomet čini najvećom sporednom stvari na svijetu.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dok su igrači Bratstva, koji su bili blagi favoriti, primali “jezikovu juhu“ od svog trenera, na klupi Paraga bilo je uzbudljivo i veselo. Najviše vremena u pauzi su igrači Paraga utrošili u nagovaranju Čarlija da ih pojača, jer su pri dnu ljestvice, a vidjelo se da je s njim to druga momčad. Momčad koja leti terenom i svaki pojedinac daje svoj maksimum.

– Dečki, za vas bih mogao igrati svaki vikend, samo morate to dogovoriti s nogometnim savezom – kazao je Ćorluka na oduševljenje suigrača. Neki su mu čak ponudili i pomoć ukoliko ima kakvih problema s papirima ili je upitan liječnički pregled samo da ga privuku u svoje redove. Dogovor je pao; ukoliko dođe do realizacije ideje, Ćorluka bi nastupio besplatno kao i svaki igrač iz Paraga.

Stigla i Franka

Predah su između ostalog na klupi Paraga iskoristili da pogledaju Vedranove tetovaže i ujedno su njemu pokazali svoje što je jedan suigrač iz Čarlijeve momčadi prokomentirao riječima “Čarli, ti imaš nešto naše”.

Kako je Ćorluka kazao da mu je tetovaža psa jedna od najdražih, to je ponukalo njegove suigrače da mu nakon susreta koji je završio bez pobjednika poklone malog psića iz naselja. Ćorluka im se odužio kompletom dresova.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Druženje je organizirao Robert Knjaz za potrebe svoje emisije za što je uz Čarlija angažirao i njegovu suprugu Franku Batelić koja je s Vedranom cijelo prijepodne provela u društvu žena u Paragu.

– Vedran i njegova supruga su bili gosti u romskom naselju Parag. Sve je počelo kad sam romima u Paragu obećao da ću dovesti nogometnog profesionalca jer sam saznao da uživaju u nogometu – kazao nam je Knjaz.

Parag je najveće romsko naselje u Međimurju koje broji oko 2000 žitelja, od kojih se polovica pojavila na utakmici. Ova utakmica će im pomoći da se u dogovoru s načelnikom općine Nedelišće jedna parcela dodijeli naselju Parag gdje bi se uredio nogometni teren, što je vrlo bitno po riječima Matijaša Oršuša, jednog od starješina naselja Parag.

– Sport spaja i željeli bismo da imamo igralište što bi privuklo veći broj djece koje ima jako puno, da se bave sportom. Ujedno bi bili u prilici da gostujućim momčadima jer mi smo jedini romski klub, pokažemo svoju kulturu, običaje čime smo upoznali Vedrana i njegovu suprugu – kazao nam je Oršuš.

Kako je utakmica završila bez pobjednika, jedna i druga strana stale su ispred kamere kako bi se zajednički fotografirali. Dolazak Ćorluke i njegove supruge Franke su po riječima mnogih supruga igrača iz NK Parag bili prilika ne samo da uživaju u nogometu, već da skrenu pozornost na način života roma u Međimurju, u čemu će im kako očekuju pomoći i Knjazova emisija koju će emitirati HRT.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version