Site icon svakodnevno.me

Dinamo: Dario Šimić otišao po Vipotnika u Maribor

Dinamo: Dario Šimić otišao po Vipotnika u Maribor

Najprije neka potpiše ugovor pa da vidimo koji mu je djelokrug posla, nimalo je susretljivo Ante Čačić poručio Dariju Šimiću prošli mjesec.

Osjetio se Čačić ugrožen mogućim dolaskom u upravu nekoga tko će njemu, kao treneru i sportskom direktoru, biti izravno nadređen. I moći ga, u krajnjem slučaju, smijeniti.

U međuvremenu je Šimić potpisao ugovor kao član uprave, ali Mirko Barišić gurnuo mu je u opis posla skautsku službu (što je radio u Milanu) i omladinsku školu. Za koju je Šimić odmah istaknuo da ne radi kako bi trebala jer ima premalo igrača u mlađim reprezentacijama niti pioniri, kadeti i juniori dominiraju u prvenstvu. Štoviše…

I dok Čačić ganja novi naslov prvaka (i nastavlja se poigravati sa živcima navijača), Šimić se baš ne druži previše s klupskim kolegama. Najprije ga u Puli, iako je bio ondje, ostali članovi uprave nisu ni pozvali na zajednički ručak (!?), a sad nije ni bio na utakmici Gorice i Dinama.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Šimić je umjesto toga otišao na utakmicu druge Gorice, slovenske, koja je ugostila Maribor. Gosti su pobijedili 3-0, a sva je tri gola zabio Žan Vipotnik (21). Mladi slovenski napadač, kojeg Transfermarkt procijenjuje na 500.000 eura, ove sezone rastura, zabio je u slovenskoj ligi 17 golova u 24 utakmice!

Šimic je, doznajemo, bio sa Stjepanom Tomasom i razgovarao je sa sportskim direktorom Maribora Markom Šulerom.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Dinamo je prethodnih godina surađivao s Mariborom prilikom posudbe Marka Tolića i kupnje Petra Stojanovića. Trener je Damir Krznar, a momčad je druga na tablici s velikim zaostatkom za Olimpijom.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version