Site icon svakodnevno.me

Gabrijel Rukavina želi napustiti Dinamo, kaže otac Tomislav

Gabrijel Rukavina želi napustiti Dinamo, kaže otac Tomislav

Gabrijel Rukavina (19) najmlađi je član seniorske momčadi Dinama. No čak ni uz probleme s napadom modrog kluba nije dobio previše šanse ove godine, svega 29 minuta u tri utakmice. Njegov otac Tomislav (48), bivši igrač Osijeka, Dinama i Hajduka, otvoreno je poručio vodstvu kluba da razmišlja o transferu sina.

POGLEDAJTE VIDEO: Ademijeva poruka na oproštaju

– Situacija nije dobra za Gabrijela, a rekao bih ni za Dinamo. Dosta je pisano o tome da je Gabrijel bio na meti nekoliko jakih europskih klubova, ali odlučili smo se za ostanak u Dinamu. Na prvu nam je mjestu bio Gabrijelov razvoj, a u Dinamu nam je predočen projekt koji smo doživjeli kao jako dobar. Zato je Gabrijel i ostao. Međutim taj se dogovor nije provodio u stvarnosti – rekao je Tomislav Rukavina za Sportske novosti.

Kaže, nitko mu ne daje odgovor gdje je problem.

– Sjeli smo i složili se da imamo problem s Gabrijelovim razvojem. Čačić je rekao da će mu dati priliku, ali već je odigrano 11 proljetnih utakmica, a Gabrijel je u njima skupio 29 minuta. Ukratko, nije dobio priliku. Znamo da Čačić nije samo trener, on je i sportski direktor koji stoga kompletno kreira Dinamovu stručnu viziju, a ona za Gabrijela očito nije dobra.

Ugovor mu traje do 2028., ali Gabrijelov otac želi pronaći sredinu u kojoj će mu sin igrati, a ne samo dobivati plaću.

– Do ove zime govorili su nam da je na njegovoj poziciji neprikosnoven Oršić, a sada je to Ivanušec. Naravno da to nikome nije sporno, ali ni Oršić ni Ivanušec nisu igrali baš svaku utakmicu, a Gabrijel ni bez njih na terenu nije mogao doći do prilike. Šteta, jer Oršić i Ivanušec su sjajni igrači, uz njih je Gabrijel mogao puno toga naučiti i napredovati. No ne možeš napredovati s 29 minuta u sezoni – rekao je Rukavina.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version