Site icon svakodnevno.me

Marko Livaja četvrti najbolji u Europi po golovima i asistencijama

Marko Livaja četvrti najbolji u Europi po golovima i asistencijama

Čak i kad je poluozlijeđen i bez treninga, Marko Livaja, kao u Šibeniku, bude najbolji igrač na terenu. Nešto kao kad se Arijan Ademi vratio nakon dvije godine pauze pa, kao Livaja, izdominirao u derbiju protiv Hajduka.

Koliko ti podaci idu na ruku kvalitete lige veliko je pitanje. Livaja je golovima i asistencijama izbio na četvrto mjesto igrača u europskim ligama, odnosno na šesto mjesto igrača u svijetu.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Napadač Hajduka ima 18 golova i 10 asistencija, a ispred njega su samo tri igrača. Vodeći je Rayan Phillipe, napadač luksemburškog Hesperangea, koji je zabio 21 gol uz 20 asistencija. Slijedi Erling Haaland iz Manchester Cityja, koji je zabio 28 golova, a ima samo pet asistencija. Ispred Livaje je još Enner Valencia, igrač Fenerbahčea, koji je zabio 25 golova uz četiri asistencije.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

To je što se tiče Europe, u svijetu bi Livaja bio na šestome mjestu, ispred njega bi se ugurali još dvojica, Henry Martin iz meksičke Americe (21+9) i Kodjo Fo Doh Laba (21+9) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. A što bi tek bilo da nije igrao poluzaliječen s bolovima u leđima…

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version