Site icon svakodnevno.me

Nesvakidašnja akcija u Crikvenici: Grad s lovcima organizira tjeranje divljih svinja

Nesvakidašnja akcija u Crikvenici: Grad s lovcima organizira tjeranje divljih svinja

Grad Crikvenica u suradnji s Lovačkom udrugom „Ričina“ organizira akciju udaljavanja divljih svinja sa crikveničkih ulica sukladno programu zaštite divljači na površinama na kojima se ne ustanovljava lovište.

POGLEDAJTE VIDEO:

U posljednje su vrijeme divlje svinje učestale u svojim pohodima, zapravo tumaranju, crikveničkim i prigradskim ulicama, osobito u noćnim satima.

Akcija udaljavanja divljači bit će provedena u subotu, 22. travnja, na području Crikvenice, od hotela Ad Turres do naselja Dramalj, točnije, do Restorana „Sirena“, u razdoblju od sedam do devet sati.

Za vrijeme akcije mogući su kraći zastoji u prometu na lokalnim prometnicama, kao i kraća ograničavanja kretanja pješaka radi sigurnosnih razloga.

Na državnoj cesti D8 osiguranje prometa obavljat će djelatnici Policijske postaje Crikvenica.

Najčitaniji članci



Source link
U gradu Crikvenica ovih dana se odvijala nesvakidašnja akcija – grad je organizirao tjeranje divljih svinja s područja grada. Ova akcija je bila nužna kako bi se smanjila učestalost šteta koje divlje svinje nanose usjevima, vrtovima i imovini građana.

Crikvenica je prepoznata kao turističko mjesto koje nudi izvrsnu prirodnu baštinu i bogatstvo flore i faune. Međutim, sve veći broj divljih svinja, koje su se naselile u šumi podno gorske planine, postale su problem građanima i posjetiteljima.

Grad Crikvenica odlučio je na ovaj problem odgovoriti s organiziranjem velike akcije tjeranja divljih svinja. Uz pomoć lokalnih lovaca, grad je organizirao operaciju koja je trajala nekoliko dana.

Više od trideset lovaca okupilo se u šumi kako bi kako bi tjeranje divljih svinja učinili učinkovitijim. Lovci su se kretali u skupinama i koristili su lijekove i zvučne alate kako bi zastrašili divlje svinje, koje su se potom povučile u dubinu šume.

Ova vrsta akcije se ne odvija često jer tjeranje divljih svinja nije jednostavno. Međutim, grad Crikvenica je pokazao da je sposoban odgovoriti na probleme svojih građana i posjetitelja, te organizirati zahtjevne i složene akcije poput ove.

Ovo je primjer dobrog primjera suradnje između lokalnih lovaca i gradske uprave. Lovci su pokazali svoju posvećenost očuvanju okoliša, a grad je dokazao da ima sposobnost rješavanja problema u svojoj zajednici.

Osim smanjenja šteta koje ove životinje nanose usjevima, tjeranje divljih svinja je također doprinijela povećanju sigurnosti građana koji često šetaju šumskim područjima. Ova akcija ima pozitivan učinak na cijelo područje grada i zaokružuje niz aktivnosti koje se poduzimaju kako bi se očuvala prirodna baština i zaštitila imovina građana.

U ovom slučaju, grad Crikvenica pokazao je svoju sposobnost odgovora na probleme svojih građana, te se nadamo da će se ovakve akcije nastaviti kako bi se zaštitila priroda i omogućila sigurnost svih građana.

Exit mobile version