Site icon svakodnevno.me

Buljan o penalu: Informacija je bila da puca poluvisoko, mislim da je i htio, ali otišlo je po podu

Buljan o penalu: Informacija je bila da puca poluvisoko, mislim da je i htio, ali otišlo je po podu

Moramo im čestitati, dati ruku. Bolji su od nas, odigrali su fenomenalnu utakmicu, dogovorili smo se kako ćemo igrati, ali jednostavno nije išlo. Moramo dignuti glave i biti ponosni, rekao je nakon poraza 5-0 u finalu juniorske Lige prvaka golman Hajduka Borna Buljan, koji je bez obzira na pet golova u mreži bio najbolji pojedinac kod ‘bilih’.

Mladi nogometaši AZ Alkmaara bili su bolji i na kraju zasluženo slavili u Ženevi pred nešto manje od 10 tisuća navijača ‘bilih tića’ koji su 90 minuta neumorno navijali. Mogli su izabranici Marijana Budimira na odmor s ‘nulom’, ali nepromišljen start mladog Luke Vuškovića (16) dao je priliku nizozemskoj momčadi da povede, a to su i napravili. Gol je zabio Addai s bijele točke, pucao je u donji lijevi kut Buljanova gola, blizu te lopte bio je Borna.

POGLEDAJTE VIDEO: Juniori Hajduka izgubili u finalu Lige mladih

– Imao sam informaciju da puca poluvisoko. On je pucao po podu, mislim da je htio pucati poluvisoko, ali otišlo je niže. Imali smo cijelo poluvrijeme za preokrenuti utakmicu, ali nije bio naš dan i moramo dignuti glave – objasnio je pa nastavio o tome kako su primili pet golova:

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

– Za golmana je najgore primiti pet komada, mislim da je i ekipi teško. Kad vidiš ove sve ljude koji su došli ovdje, a mi izgubimo 5-0… Digli smo se gore, linije su nam bile otvorene, oni su to iskoristili jer su odlična ekipa.

Bilo kako bilo, mladi nogometaši Hajduka napravili su veliki uspjeh i postali prva hrvatska momčad koja se plasirala u finale Uefinog natjecanja.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

 

– Napravili smo čudo, nitko to nije očekivao. Ponosni smo jer bismo na početku sezone bili sretni da smo prošli samo Šahtar. Ali prošli smo City, Borussiju i Milan, došli smo do finala i bili zaustavljeni. Nadam se da ćemo dogodine opet biti na ovoj sceni – zaključio je.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version