Site icon svakodnevno.me

U Zadru održane kvalifikacije za 11. sezonu Erste Plave lige

U Zadru održane kvalifikacije za 11. sezonu Erste Plave lige

Grad Zadar imao je čest otvoriti 11. sezonu Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj. Na stadionu sportskog centra Višnjik održane su utrke na 60, 300 i 600 metara i natjecanje u skoku u dalj, bacanju kugle i vortexa, koji je zamjena za bacanje koplja u mlađim uzrastima.

Foto: Jure Mišković/Pro Sport

Natjecalo se 529 učenika i učenica od prvog do šestog razreda osnovnih škola u Zadru i okolici, a po dvoje najboljih natjecatelja plasiralo se na završni turnir u Zagrebu, koji će se održati u rujnu.

– Došla sam na Erste Plavu ligu jer mi je sport zabavan. Erste Plava liga odlično je natjecanje i još bi više djece trebalo sudjelovati. Nastupila sam ovdje u bacanju kugle i trčanju na 60 metara i plasirala se u finale. Bila sam i prošle godine finalistica i pobijedila u bacanju kugle. Odlično je bilo na finalu u Zagrebu jer smo nakon našeg natjecanja gledali i atletski miting na istom stadionu. Često s prijateljima komentiram Erste Plavu ligu i svi se slažemo da je to super natjecanje. Sportom se treba baviti zato jer je to zabavno i bolje se osjećaš kada odradiš dobar trening. Ja se i inače bavim sportom. Treniram šah u ŠK Zadar i atletiku u Fortiusu od pretprošle godine – rekla je natjecateljica Katarina Benić, koja pohađa šesti razred osnovne škole u Zadru.

Foto: Jure Mišković/Pro Sport

Katarina je jedna od natjecatelja koja je osigurala mjesto na završnom turniru u Zagrebu, a pridružio joj se i Rok Milanja.

– Nije mi ovo prva godina da sam sudjelovao na Erste Plavoj ligi. Vrlo sam dobar u atletici koju treniram već osam godina, drugi sam u državi u skoku u dalju, pa ne bi, rekoh, škodila još poneka medalja. Danas sam nastupao u skoku u dalj i utrci na 60 metara i pobijedio te se tako plasirao na finale u Zagreb. Lani nisam bio na finalu jer sam bio ozlijeđen, ali sam bio godinu prije. Bilo mi je tamo jako zabavno jer je i cijelo društvo bilo tamo – rekao je Rok nakon natjecanja.

Foto: Jure Mišković/Pro Sport

Erste Plava liga nastavlja se kvalifikacijama u Osijeku i Makarskoj

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version