Site icon svakodnevno.me

Korisna novost: Isti WhatsApp sada možete koristiti na još 4 mobitela. Ovako to napravite

Korisna novost: Isti WhatsApp sada možete koristiti na još 4 mobitela. Ovako to napravite


Kako bi dodatno olakšali korištenje WhatsAppa, sada su uveli mogućnost da svoj korisnički profil koristite na još četiri različita telefona u isto vrijeme.

Podršku za više uređaja ovaj tjedan najavio je i Mark Zuckerberg. 

No o čemu se točno radi i tko ima četiri telefona da mu treba isti WhatsApp na njima?

WhatsApp je i do sada imao podršku za više uređaja, no to je omogućavalo da svoj glavni WhatsApp s mobitela povežete sa više internetskih preglednika, odnosno računala. Tako ste se sa svojim WhatsAppom mogli prijaviti u Chrome na laptopu, računalu, ali i Android tabletu.

Sada ćete to moći napraviti i sa mobitelima. Odnosno moći ćete svoj Android ili iOS uređaj spojiti na još četiri dodatna mobitela, na isti način kao i ranije. 

U postavkama aplikacije postoji opcija “povezani uređaji” i tu ćete moći kameru postaviti iznad QR koda kako bi povezali uređaj. 

Ovo je novitet koji su počeli puštati globalno i stiže za sve uređaje kao ažuriranje u sljedećim tjednima. 

Foto: WhatsApp

E sad, kome to treba?

U WhatsAppu kažu kako bi ovo moglo koristiti malim tvrtkama koje žele omogućiti da više ljudi prima i šalje poruke koje dolaze na jedan broj.

No to će koristiti i onima koji iz nekog razloga koriste više mobilnih uređaja. I primarni telefon u tom trenutku ne mora biti uključen da bi na ostale stizale poruke, no ako je vaš primarni telefon u kojem je SIM kartica isključen više od 14 dana, WhatsApp će vas odjaviti sa svih uređaja. 

Recimo i oni koji imaju privatni i službeni telefon, ali na službenom ne koriste WhatsApp sada će moći na taj uređaj biti prijavljeni kao da su i na privatnom broju. Stvar je u tome što se WhatsApp inače veže uz broj telefona i u tom bi slučaju inače na službenom telefonu izgledali kao novi korisnik. 

Korisno je i što se poruke sinkroniziraju bez obzira ako vam je glavni telefon Android, a dodani neki iOS uređaj. 

Treba istaknuti i da je ranije bilo različitih rješenja koja su omogućavala nešto slično, no ovo je službeno i tehnički najbolje.

Uz to, sve vaše poruke, bez obzira na broj uređaja, jednako su zaštićene. 



Source link

Exit mobile version