Site icon svakodnevno.me

Hrvatska – Belgija; Tin Lučin: Kada je Hrvatska zadnji put igrala u Rijeci, ja sam brisao parket. Sada je uloga drugačija

Hrvatska – Belgija; Tin Lučin: Kada je Hrvatska zadnji put igrala u Rijeci, ja sam brisao parket. Sada je uloga drugačija

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je Grčku 31-26 na gostovanju u ključnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj iduće godine. Susret s Belgijom u nedjelju bit će odrađivanje posla i prilika da izbornik Goran Perkovac koristi igrače s manjom minutažom te proba neke drugačije ideje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Luka Stepančić ostao je u Zagrebu već nakon povratka iz Atene zbog manjeg zahvata izrasline na leđima. Manjih zdravstvenih problema imali su Marin Šipić, Luka Cindrić i Karpo Sirotić. Izbornik je već ranije odlučio da će protiv Belgije braniti Filip Ivić, a priliku će sigurno dobiti Tin Lučin, Veron Načinović i Filip Glavaš. Trojica hrvatskih reprezentativaca zaigrat će pred svojim navijačima u riječkoj dvorani Zamet.

– Ja sam zadnji put kada je reprezentacija igrala u Rijeci, ako se ne varam protiv Srbije, ja sam parket brisao. Tako da je ovo malo drugačija uloga i ostvarenje dječačkog sna. Svatko od nas sanja da igra za reprezentaciju posebno pred domaćom publikom, u gradu i dvorani gdje sam počeo trenirati – rekao je Lučin.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Utakmica o kojoj govori igrala se 9. siječnja 2015. godine. Hrvatska je tada u prijateljskoj utakmici dočekala Srbiju uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Katar.

–  Za reprezentaciju uvijek treba stisnuti zube i bez noge ako treba. Treba svakoga respektirati i vidjeli smo u prvoj utakmici da oni nisu lagani protivnik, ali se nadam da ćemo ranije riješiti pitanje pobjednika i napraviti pravi spektakl za naše navijače – dodao je Lučin, koji je također osjetio zatezanje. No, stisnut će zube.

Belgija je uz Luxemburg, Latviju i Kosovo, jedna od četiri reprezentacije koja do sada nije osvojila ni bod u ovim kvalifikacijama. Susret je na rasporedu u nedjelju od 18 sati, a prijenos će biti na HRT-u 2.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version