Site icon svakodnevno.me

Trener Futsal Dinama: Momčadi nisu jednako kažnjene. Dinamo je izgubio najboljeg strijelca

Trener Futsal Dinama: Momčadi nisu jednako kažnjene. Dinamo je izgubio najboljeg strijelca

Olmissum je na domaćem terenu na omiškom Ribnjaku pobijedio Futsal Dinamo 2-1 i time poveo u finalnoj seriji doigravanja za futsal prvaka Hrvatske. 

Duje Kustura i Josip Jurlina zabili su golove za Olmissum, dok je za Dinamo zabio Luka Perić, koji je dobio i crveni karton.

– Očekivali smo tešku utakmicu, to smo i dobili. Olmissum i Futsal Dinamo trenutno su ekipe u najboljoj formi i igraju najbolji futsal u Hrvatskoj. Dinamo je bolje ušao u utakmicu, ali mi smo zbog naših navijača imali više energije u nastavku. Zahvaljujući njima poveli smo 1-0 u seriji – rekao je Kustura nakon utakmice.

Foto: Tomislav Gabelić/24sata

Daniel Dekanić udario je Duju Kusturu laktom, a nakon toga je u gužvi Luka Perić udario Marka Kuraju i zaradio crveni karton te tako lišio suigrače pomoći ne samo u ovoj, nego i u sljedećoj utakmici. 

– Crveni je imao utjecaja na igru, iako nismo zabili gol s igračem više. Međutim, publika je eksplodirala i dignula nas – dodao je Kustura.

Ante Piplica iz Dinama pohvalio je atmosferu u Omišu.

– Atmosfera nam nije smetala. Odlično je što smo napunili dvoranu, sportaši, posebno u dvoranskom sportu, moraju za to živjeti. Omiš je futsalu pružio praznik, nadam se da ćemo uzvratiti tu uslugu u Zagrebu. Ovaj sport može samo rasti dok je ovakva popunjenost i navijanje, a mi sportaši skupa s time – rekao je Piplica, a osvrnuo se i na samu utakmicu…

– U početku smo im prepustili inicijativu. Na jedan smo potez poveli, ali smo zatim prestali igrati. Domaćin je preuzeo kontrolu igre i bio uporan. Držali smo se koliko smo mogli, ali Olmissum je zasluženo pobijedio. Bez ikakvih mrlja. Žao mi je što nismo iskoristili naše prilike.

Foto: snimio čitatelj 24sata

Trener Dinama: Još nismo na toj razini

Matija Đulvat, trener Futsal Dinama, istaknuo je neiskustvo zagrebačke momčadi kao problem.

– Još nismo na toj razini mentalne pripreme. Futsal Dinamo nema puno iskustva s pritiskom u finalu, opustili smo se i Olmissum nas je kaznio s dva gola. 

– Utakmica je bila spektakl, gledatelji su uživali u utakmici punoj emocija. Mi smo više nastradali kada je Perić dobio crveni karton, ekipe nisu jednako kažnjene. On je naš najbolji igrač i strijelac, a u ponedjeljak ćemo morati bez njega. Srećom, možemo i bez njega pobijediti.

Foto: Tomislav Gabelić/24sata

Trener Olmissuma pohvalio Dinamo

Marko Mladin, trener Olmissuma, zahvalio se domaćoj publici u Omišu.

– Na početku smo bili bolji zbog vala navijanja predivne publike. Dinamo se onda stabilizirao i poveo iz naše pogreške. Smirili su igru i uspostavili njihov ritam. Međutim, gol Kusture pokrenuo je lavinu s tribina, mi smo to iskoristili. Nadam se da smo se odužili navijačima prekrasnom igrom i poslali najljepšu pozivnicu za drugu utakmicu u ponedjeljak.

Pohvalio je i Dinamo.

– Dinamo je fantastična momčad, odigrali su odličnu utakmicu. Njihovi se igrači dobro kreću, drže posjed i umaraju protivnika.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version