Site icon svakodnevno.me

Denver pobijedio Lakerse, Jokić izbacio LeBrona Jamesa

Denver pobijedio Lakerse, Jokić izbacio LeBrona Jamesa

Vodili su Lakersi u prvom poluvremenu, imali i +15 u trećoj četvrtini, ali uspjeli su Denver Nuggetsi predvođeni srpskim košarkašem Nikolom Jokićem preokrenuti susret i ‘zapečatiti’ sudbinu momčadi iz Los Angelesa te slaviti s 113-111 na gostujućem terenu za 4-0 u seriji i ulazak u finale NBA lige.

Foto: Kirby Lee

Osvojili su Nuggetsi tako naslov Zapadne konferencije, a nagradu za najkorisnijeg igrača tog dijela doigravanja dobio je upravo Jokić. On je minutu prije kraja zabio koš za konačni rezultat, a LeBron James promašio je u posljednja dva napada i nije uspio osigurati produžetke Lakersima.

Foto: Kirby Lee

Bez obzira na to, ‘kralj’ je odigrao cijeli susret i na terenu proveo 47 minuta i 56 sekundi, a zabio je 40 koševa uz 10 skokova i devet asistencija te tako bio na pragu triple-double učinka, dok je Anthony Davis također bio jako dobar u Lakersima s 21 košem, 14 skokova i jednom asistencijom.

Foto: Gary A. Vasquez

Bilo kako bilo, nije to dovoljno kad Nikola Jokić ima 30 poena uz 14 skokova i 13 asistencija za novi triple-double i ulazak u veliko finale. Tamo čekaju boljeg iz ogleda Miami Heata i Boston Celticsa, a rezultat u seriji je 3-0 za Miami.



Source link

Exit mobile version