Site icon svakodnevno.me

Kao Mislav Oršić: Dinamov Matej Šakota zabio sjajan gol

Kao Mislav Oršić: Dinamov Matej Šakota zabio sjajan gol

Dinamo vodi protiv Osijeka 3-1 i na korak je od naslova juniorskog prvaka. Više od tisuću ljudi došlo je podržati ‘modre’ klince na Maksimiru, među njima i trener Igor Bišćan, a već na samom početku mogao se uvjeriti da u mladoj momčadi stasaju još neki klinci koji bi mogli biti materijal za prvu momčad.

Već u desetoj minuti vidjelo smo pravo remek-djelo. Bilo je to u stilu pravih nogometnih velemajstora. Uostalom, poput jednog koji je četiri godine na Maksimiru ovakvim potezima i projektilima uništavao protivnike. 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Matej Šakota (18), krilni napadač iz BiH, primio je loptu na lijevoj strani terena. Lažnjakom izbacio iz ravnoteže jednog igrača Osijeka, drugom je ‘prodao’ tunel Mala kapela, a potom je s ruba šesnaesterca silovito opalio desnicom i pogodio u desne rašlje. Golman Osijeka pokušao je izvaditi ovaj projektil iz gola, ali sa svojom paradom samo je još dodatno uljepšao cijelu situaciju. Bio je apsolutno nemoćan. 

Gol možete pogledati OVDJE

Bilo je to u stilu Mislava Oršića koji se nazabijao ovakvih golova tijekom ere u Dinamu, a mladi Šakota je pokazao da ima nešto i u njegovoj desnici. Brz i motoričan, a kada tome pridodate sjajnu tehniku, viziju i nepredvidljivi dribling, dobijete bisera kojeg treba samo pažljivo brusiti. 

Dinamo je veliki korak prema naslovu napravio u prvih 20 minuta. Još su zabijali Topić i Cvetko, a jedini gol za goste zabio je Blažanović.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL



Source link

Exit mobile version