Site icon svakodnevno.me

Igor Jovićević novi trener saudijskog prvoligaša Al Raeda

Igor Jovićević novi trener saudijskog prvoligaša Al Raeda

Mjesec dana nakon što je napustio Šahtar uz naslov ukrajinskog prvaka Igor Jovićević (49) postao je trener saudijskog prvoligaša Al Raeda, samo dan nakon što su Slavena Bilića potvrdili za šefa stručnog stožera Al Fateha.

Hrvatska će tako, nakon portugalskih šest trenera, postati druga najzastupljenija zemlja po tom kriteriju u elitnom nogometnom razredu Saudijske Arabije, u godini u kojoj je doživio veliku ekspanziju.

Krešimir Režić vodit će Al Tai, a Marcelo Brozović zaigrati za Al Nassr, uz prvu zvijezdu lige Cristiana Ronalda, u klubu čiji je sportski direktor Goran Vučević.

Al Raed je prošle sezone bio deseti od 16 klubova prve saudijske lige. Smješten je u gradu Buraidahu sa 750.000 stanovnika, koji se nalazi usred pustinje. Tamo je prosječna temperatura od lipnja do kolovoza iznad 42 stupnja, a uglavnom se ne spušta ispod 25 stupnjeva.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Jovićeviću je ovo šesti klub u trenerskoj karijeri koju je počeo 2014. u Karpatima iz Lavova. Nakon jedne sezone u Celju 2017. dolazi u Dinamo, prvo kao trener druge momčadi, potom juniora, a onda i seniora, samo na sedam utakmica, nakon rastanka s Nenadom Bjelicom.

Novi trenerski uzlet počeo je u Ukrajini, prvo kao trener Dnjipra, a onda i u Šahtaru, kojega je vodio usred rata u Ukrajini i osvojio zasad jedini seniorski trenerski trofej u karijeri.



Source link

Exit mobile version