Site icon svakodnevno.me

Nema prodaje u Dinamu do 15. kolovoza

Nema prodaje u Dinamu do 15. kolovoza

Igor Bišćan lakše diše, trener Dinama moći će računati na sve svoje najvažnije igrače u prva dva europska izazova. U Maksimiru su donijeli važnu odluku, nitko od modrih prvotimaca trenutačno nije na prodaju, nitko neće Dinamo napustiti do 15. kolovoza. Točnije, do playoff faze Lige prvaka.

Turci svakodnevno sele Petkovića u Trabzonspor, Nizozemci vjeruju kako će Ivanušec brzo preseliti u Feyenoord, dok se europski velikani vrte oko Josipa Šutala. Ali sada je jasno kako će barem do 15. kolovoza svi ti klubovi biti na čekanju, u Maksimiru je spuštena rampa na brzu prodaju Dinamovih kapitalaca.

Nešto drugačija situacija je tek s Dominikom Livakovićem koji ima izlaznu klauzulu od 10 milijuna eura, pa ako neki klub ponudi takav novac za “jedinicu” hrvatske nogometne reprezentacije, a on poželi napustiti klub, taj će se transfer i ostvariti. Iako, ni Livaković još nema službenih ponuda od 10 milijuna eura.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je ovog ljeta svoje redove proširio tek francuskim braničem Maximeom Bernauerom koji na pripremama nije oduševio. Daleko od toga, Bernauer je za sada i najveće razočaranje cijelih priprema, Francuz još uvijek ne odaje dojam igrača koji bi mogao ozbiljnije konkurirati za prvu momčad. Ali, i on se prvo treba prilagoditi na novu sredinu.

Igor Bišćan tako će u dvobojima 2. pretkola Lige prvaka, u kojima “modre” čekaju Astana ili Dinamo Tbilisi, na raspolaganju imati i J. Šutala i Ivanušeca i Petkovića, a Zagrepčani su s tri finalista Lige nacija veliki favoriti za plasman u daljnju fazu tog natjecanja.

– Odlazak naših najboljih igrača danas uopće nije tema u klubu, nitko od njih neće napustiti Maksimir do 15. kolovoza – kažu nam visoki izvori iz Dinama.

Foto: Marko Lukunicl/PIXSELL

Jasno, Dinamu je imperativ još jednom dohvatiti (minimalno) grupnu fazu Europske lige, iako se u Maksimiru svi još jednom nadaju nastupu u Ligi prvaka. A dobra vijest za Bišćana je što će mu svi kapitalci ostati u kadru i za 3. pretkolo Lige prvaka, a tu bi Dinamo (prolaskom dalje) već mogao osigurati grupnu fazu Europske lige.

Igor Bišćan sad ne treba strahovati hoće li prije Astane ili Dinamo Tbilisija ostati bez Luke Ivanušeca ili Brune Petkovića, dva najvažnija “modra” aduta u igri prema naprijed. I hoće li onda zbog njihovih odlazaka morati mijenjati način igre. Svi će mu biti na raspolaganju za Europu, svi će ostati u Maksimiru barem do 15. kolovoza.

Jasno, ni poslije tog datuma neće svi hrvatski reprezentativci napustiti Maksimir, “zeleno svjetlo” za odlazak dobit će tek netko od njih. A do tada bi u svlačionici Dinama moglo biti i nekoliko novih lica, igrača koji bi u novoj sezoni trebali zamijeniti najbolje nogometaše hrvatskog prvaka…



Source link

Exit mobile version