Site icon svakodnevno.me

Brazilkaumrla nakon sukoba navijača Palmeirasa i Flamenga

Brazilkaumrla nakon sukoba navijača Palmeirasa i Flamenga

Mlada 23-godišnja Brazilka umrla je bolnici u Sao Paulu, dva dana nakon što je stradala u sukobu navijača Palmeirasa i Flamenga. Uoči nedjeljnog brazilskog derbija između Palmeirasa i Flamenga došlo je do velikih sukoba navijača, a 23-godišnja Gabriela Anelli je teško ozlijeđena dok je čekala ulazak na stadion Allianz Parque.

U gužvi je zadobila posjekotinu na vratu kada ju je pogodila staklena boca. Mlada djevojka je u teškom stanju prevezena u zdravstveni centar, ali je dva dana kasnije umrla.

– Hvala svima koji su se molili za moju sestru, ali ona je otišla ocu na nebu – napisao je njezin brat Felipe Anelli na Instagramu.

U sukobima ispred stadiona je napadnuta i policija koja je koristila suzavac kako bi uspostavila red. Suzavac se proširio i do terena, pa je sudac u dva navrata u prvom poluvremenu morao prekinuti utakmicu jer su igrači osjećali iritaciju u očima i nosu. Utakmica je na kraju završila 1-1.

– Ne možemo prihvatiti da 23-godišnja djevojka bude žrtva barbarstva u okruženju koje bi trebalo biti zabavno. Izražavamo našu solidarnost s obitelji djevojke i zahtijevamo brzu istragu ovog zločina – objavio je Palmeiras na društvenim mrežama.

Oglasio se i Flamengo.

– U prigodi koja je trebala biti čisto sportska, mlada žena je izgubila život na neopravdan način koji zaslužuje strogu kaznu – objavio je Flamengo na Twitteru.

Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues je najavio kako će sve utakmice 15. kola brazilskog prvenstva početi minutom šutnje u počast stradaloj djevojci. Dodao je kako će Savez surađivali sa saveznom vladom i drugim relevantnim tijelima u borbi protiv navijačkog nasilja.

– Nogomet je strast, a ne prostor za djelovanje kriminalaca koji se infiltriraju među navijače kako bi prakticirali sve vrste nasilja.

Predstavnik Odjela strateških policijskih operacija rekao je kako je osoba odgovorna za bacanje boce uhićena i protiv nje će biti podignuta kaznena prijava za ubojstvo.



Source link

Exit mobile version