Site icon svakodnevno.me

FOTO Preslatko! Velika panda prvi put okotila blizanke u Južnoj Koreji: ‘Iskazuje ljubav’

FOTO Preslatko! Velika panda prvi put okotila blizanke u Južnoj Koreji: ‘Iskazuje ljubav’


Južnokorejski zoološki vrt u utorak je objavio da su nedavno u zemlji po prvi put rođene blizanke velike pande. Blizanke su rođene u zabavnom parku Everland u blizini glavnog grada Seula u petak, objavio je zoološki vrt u videu na svom kanalu na YouTubeu.

‘Ovo se čini kao odlična prilika da se pozove na bolju zaštitu i očuvanje pandi, koje su postale simbol ugroženih vrsta’, rekao je šef zoološkog vrta Donghee Chung.

Foto: Everland Resort/XINHUA

Prva blizanka je težila 180 grama, a druga, koja je na svijet stigla gotovo dva sata kasnije, 140 grama. ‘Između 40 i 50 posto novorođenih pandi su blizanci’, kazao je Chung. Kina šalje svoje crno-bijele ambasadore u inozemstvo kao znak dobre volje od 1950-ih u sklopu takozvane ‘panda diplomacije’.

Do rođenja blizanki je došlo gotovo tri godine nakon što je Fu Bao, prva panda rođena u Južnoj Koreji, došla na svijet od istih roditelja Ai Bao i Le Bao.

Foto: Everland Resort/XINHUA

‘U usporedbi s rođenjem Fu Bao, ovaj put su dvije i mislim da su (roditelji) dvostruko sretniji’, rekao je timaritelj životinja u zoološkom vrtu Cherwon Kang.

Trudovi majke Ai Bao su bili lakši nego za prve trudnoće, rekao je Kang, dodavši da je ganut načinom na koji je izdržala porođaj i iskazom majčinske ljubavi.

Fu Bao će se vratiti u Kinu najkasnije do srpnja iduće godine, rekli su iz zoološkog vrta.

POGLEDAJTE VIDEO:



Source link

Exit mobile version