Site icon svakodnevno.me

Rujevica: Rijeka – Rogaška 4-0 (Selahi, Ivanović, Pašalić, Fruk)

Rujevica: Rijeka – Rogaška 4-0 (Selahi, Ivanović, Pašalić, Fruk)

Novi slovenski prvoligaš riješen je očekivano rutinski i bez ikakvih značajnijih problema, posebno u drugom poluvremenu kad je vrućina malo popustila pa se moglo i lakše igrati: u svojoj drugoj ‘generalki’ u dva dana, Rijeka je pobijedila Rogašku 4-0!

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka bijelih snova

Nitko nije bio baš lud od želje za igrom u prvom dijelu na kvarnerskih +30, a Jakirović je poslao lagano atipičnu 4-1-4-1 formaciju s Lepinjicom kao korektorom veze, Ivanovićem kao ‘devetkom’ i Pašalićem na za njega neuobičajenom – lijevom ‘krilu’.

I prije početka utakmice u oči su upadale dvije stvari: gosti su igrali bez brojeva na dresovima (?), a na istoku Rujevice počela je obnova svega što su navijači Hajduka na tribini i oko nje uništili 24. svibnja na finalu kupa.

Foto: Danijel Vukušić/24sata

Sve će biti sređeno i gotovo do 1. kola HNL-a kad, sljedeće subote (18:55) na Rujevicu stiže novi prvoligaš, zagrebački Rudeš i njihov novi šef struke: hodajući spomenik hrvatskog i svjetskog nogometa, ‘Veliki Žuti’ – Robert Prosinečki!

Znalo se i prije utakmice da su ‘bijeli’ (danas u novim crnim dresovima sa svijetlo-plavim detaljima) bolji od Rogaške, momčadi koja je friški slovenski prvoligaš (i na desnom boku ima ex-Riječanina, Brauta).

Radeljić je pojačanje

Rijeka je imala posjed i napadala, Slovenci prijetili iz kontri (nekoliko puta opasno), a već je prvo poluvrijeme potvrdilo kako su Franjo Ivanović i Stjepan Radeljić istinska napadačka tj. stoperska pojačanja.

Ivanović je to već pokazao u nekoliko pripremnih utakmica, a Radeljić je izgledna obrambena dragocjenost nove Rijeke: ljevak, mlad, a iskusan, dominantan u skoku… Dobar potez Raića-Sudara, Čuline i ekipe koja rješava Ri-prijelazni rok.

Selahi, Ivanović, Pašalić & Fruk

Rijeka je povela pogotkom oporavljenog Lindona Selahija nakon 11 minuta igre. Sjajna je bila akcija Adriana Libera po desnoj strani i asistencija za Selahija koji se fintom tijelom oslobodio čuvara pa s 16 metara zakucao loptu u mrežu Vice Baždarića.

U drugom poluvremenu: dva penala za Rijeku i prvi gol u novom dresu za Tonija Fruka.

Najprije je u 62′ Franjo Ivanović sam izborio pa projektilom u desne rašlje i realizirao kazneni udarac, a samo četiri minute kasnije isto je ponovio i Marco Pašalić.

Slovenski ga je branič sapleo u jednoj dosta bezopasnoj situaciji, a napadač koji je ovog ljeta došao iz Dortmunda uzeo loptu pa ju s 11 metara zakucao na isto mjesto kao Ivanović.

Rijeka je totalno dominirala, a 15 minuta prije kraja istaknuo se duet ljetnih pojačanja. Povratnik Silvio Ilinković je asistirao, a Toni Fruk majstorski lagano prebacio vratara koji mu je pokušao ‘skratiti kut’ i uklizati… 4-0!

Rijeka – Rogaška 4-0

Rijeka (stadion Rujevica). Gledatelja: 800. Sudac: Marin Rožman. Pomoćnici: Hrvoje Perkov i Dominika Salaj (svi Rijeka).

Strijelci: 1-0 Selahi (11′), 2-0 Ivanović (62′ – 11m), 3-0 Pašalić (66′ – 11m), 4-0 Fruk (75′).

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić (76′ Todorović) – Smolčić, Galešić (71′ Agić), Radeljić (46′ Krešić), Čabraja (46′ Vukčević) – Lepinjica – Grgić (61′ Bogojević), Selahi, Liber (61′ Fruk), Pašalić – Ivanović (71′ Gajzler). Trener: Sergej Jakirović.

Rogaška (4-5-1): Baždarić – Braut, Kurtović, Mihalić, Pirtovšek – Majcenič, Majcen, Korošec, Benedičič, Marcius – Gradišar (još su igrali: Vodišek, Lorber, Lampert, Sim, Thalisson, Kantužar, Križan, Haljeta, Satchwell). Trener: Oskar Drobne.



Source link

Exit mobile version