Site icon svakodnevno.me

Lionel Messi predstavljen u Inter Miamiju

Lionel Messi predstavljen u Inter Miamiju

Superzvijezda Lionel Messi službeno je u subotu završio svoj transfer u MLS klub Inter Miami CF, a 36-godišnji argentinski napadač sada ima ugovor s američkom momčadi na dvije i pol sezone, s opcijom i za 2026. godinu.

Klub iz Miamija prethodno je objavio da će Messi godišnje dobijati između 50 i 60 milijuna dolara. 

– Jako sam uzbuđen što ću započeti sljedeći korak u svojoj karijeri s Interom iz Miamija u Sjedinjenim Državama – rekao je Messi.

– Ovo je fantastična prilika i zajedno ćemo nastaviti graditi ovaj prekrasan projekt. Ideja je da zajedno radimo na postizanju ciljeva koje smo postavili i jako sam nestrpljiv da počnem pomagati ovdje u svom novom domu.

Inter Miami je tweetao “Bienvenido” (dobrodošao) uz fotografiju Messija u ružičastom dresu s brojem 10 u subotu.

Messi će se predstaviti navijačima na događaju na stadionu DRV PNK u Fort Lauderdale u nedjelju. 

– Presretni smo što je najveći igrač na svijetu izabrao Inter Miami CF i Major League Soccer, a njegova je odluka dokaz zamaha i energije iza naše lige i našeg sporta u Sjevernoj Americi – rekao je povjerenik MLS-a Don Garber.

Debitirat će idući tjedan?

– Ne sumnjamo da će Lionel pokazati svijetu da MLS može biti liga izbora za najbolje igrače svijeta. Radujemo se što ćemo vidjeti njegov debi za Inter Miami na našem turniru Liga-kupa ovaj mjesec.

Messi bi mogao debitirati za Inter Miami u Liga-kupu protiv meksičkog Cruz Azula 21. srpnja.

Argentinac se pridružio Inter Miamiju nakon isteka dvogodišnjeg ugovora s Paris Saint-Germainom, a svjetski prvak i sedmerostruki osvajač Zlatne lopte je najistaknutije ime u povijesti MLS-a.



Source link

Exit mobile version