Site icon svakodnevno.me

Srpski mediji nakon poraza Novaka Đokovića u finalu Wimbledona

Srpski mediji nakon poraza Novaka Đokovića u finalu Wimbledona

Novak konačno pao, Alcaraz je prvak Wimbledon! Naslov je to na srpskom b92 portalu nakon što je Novak Đoković (36, ATP 2.) izgubio u finalu Wimbledona od Carlosa Alcaraza (20, ATP 1.) s 1-6, 7-6 (6), 6-1, 3-6, 6-4 i tako ostao bez 24. Grand Slam naslova u karijeri.

Nije uspio srpski tenisač doći do osmog naslova na londonskoj travi, a nakon svega je sportski čestitao mladom Španjolcu pred kojim je zasigurno blistava karijera. Već sad ima tri naslova iz tri finala Masters turnira kao i dva Grand Slama iz dva finala. 

– Sudac i publika protiv Novaka! Đoković ima tri protivnika u finalu Wimbledona – bio je jedan naslov članka na Kuriru.

Foto: Marc Aspland/The Times/NEWS SYND

Da, engleska je publika navijala za španjolskog tenisača, Đoković se u svom stilu par puta obračunao s njima, ali i susjedni su mediji čestitali zasluženom prvaku.

– Poslije deset godina Alcaraz prekinuo dominaciju Novaka Đokovića. Alcaraz sačuvao prvo mjesto, Đoković neće biti prvi na svijetu. Alcaraz treći najmlađi prvak u povijesti Wimbledona – naslovi su na b92 portalu, dok su na Kuriru pisali:

– Alcaraz osvojio drugu Grand Slam titulu u karijeri i uništio Novakov san o zlatnom Slamu. Prekinuta veličanstvena seria Đokovića. Publika u transu, podržava Španjolca.

Informer je također pisao kako je “gotov Novakov san i kalendarskom Slamu, a i dominacija u Londonu. Alcaraz na najteži mogući način nadigrao Đokovića i osvojio Wimbledon”.

Foto: DYLAN MARTINEZ

Da je Novak pobijedio izjednačio bi se s Margaret Court koja ima 24 osvojena Grand Slama, a b92 zaključio je da će “povijest morati još malo pričekati”.



Source link

Exit mobile version