Site icon svakodnevno.me

Princ George prekida stoljetnu tradiciu: ‘To je davalo presudnu legitimaciju kraljevskoj obitelji’

Princ George prekida stoljetnu tradiciu: ‘To je davalo presudnu legitimaciju kraljevskoj obitelji’


Princ George uskoro slavi deseti rođendan, a prema kraljevskoj tradiciji, u tim godinama nastupaju određene obaveze koje članovi kraljevske obitelji trebaju ispuniti. Ipak, izgleda da je princ izuzetak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kate Middleton (41) i prince William (41) više su puta naglasili da žele normalno djetinjstvo za svoju djecu te da žele da budu jednaki svojim vršnjacima.

S deset godina, djeca kraljevske obitelji trebaju prihvatiti obaveze u vojnoj službi, nakon čega slijedi i služenje vojnog roka. Ipak, princ George prekinut će ovu sto godina dugu tradiciju. Kako prenosi Daily Mail, George neće trebati nastaviti običaj svoje obitelji.

Foto: PROFIMEDIA/Donna Ward/FS2 /WENN/PIXSELL

– Tradicija pridruženja kraljevskih obitelji oružanim snagama, čak i na kratka razdoblja, daje presudan legitimitet monarhiji, rekao je povjesničar Dominic Sandbrook.

– U teoriji, ništa ne sprječava Georgea da ostvari karijeru astronauta, na primjer, ako je to ono što želi, a zatim da kasnije postane kralj – dodao je.

Foto: Andrew Milligan/PRESS ASSOCIATIO

Pravila su sada drugačija i on nužno ne mora slijediti formulu odlaska u vojsku, kako se navodi dalje

 

Inače, vojni rok u kraljevskoj obitelji odslužili su i princ William koji je bio u oružanim snagama i princ Harry (38) koji je čak služio i u Afganistanu u ratnoj zoni.

Foto: POOL



Source link

Exit mobile version