Site icon svakodnevno.me

Tanji, lakši i spremni za nove rivale: Evo što sve nude Samsung Galaxy Fold 5 i Flip 5

Tanji, lakši i spremni za nove rivale: Evo što sve nude Samsung Galaxy Fold 5 i Flip 5


Nakon niza glasina i detalja koji su procurili proteklih tjedana, Samsung je u srijedu službeno predstavio svoja dva nova preklopna telefona. Galaxy Fold 5 i Flip 5 sada su lakši i tanji, dolaze s kvalitetnijom šarkom koja im omogućuje da se zaklope bez proreza te imaju i svjetlije ekrane.

Galaxy Z Flip 5 sa svojim promjenama je atraktivniji od dva uređaja. Kad je preklopljen komotno stane u džep, a kad ga rastvorite koristi se kao standardni telefon. Otporan je na vodu (pola sata na 1,5 metara u slatkoj vodi), a nova šarka omogućuje da se bolje prilagodi kut kad ga koristite. Uz to, srezali su mu dva milimetra na debljini. 

Foto: Samsung

Glavna promjena na telefonu sada je vanjski ekran koji ima dijagonalu 3,4 inča, u odnosu na lanjskih 1,9. Na njemu možete lako koristiti cijeli niz widgeta i lakše baratati informacijama iz niza aplikacija. Uz to, snimanje selfija puno je preglednije. Radi se o 720p OLED ekranu sa 60 Hz osvježenjem. 

S unutarnje strane ostao je isti ekran, 6,7-inčni OLED u 1080p rezoluciji i 120 Hz osvježenjem.

Pogoni ga Snapdragon 8 Gen2, koji je prilagođen za Samsung, a osnovni model ima 256 GB memorije te 8 GB RAM-a. Baterija je ista, ima 3700 mAh s 25W punjenjem.

Kamera ima 12 mpx (f/1,8) te optičku stabilizaciju, a uz nju je i 12 mpx širokokutna kamera. Na unutarnjem ekranu je 10 mpx kamera. 

Foto: Samsung

Kao i kod Flipa, Fold 5 također nema predugu listu promjena. Novi je model dobio novu šarku koja mu omogućuje da se zaklopi bez vidljive rupe te je sada nešto tanji, ali i lakši za 10 grama. 

Zadržao je istu razinu vodootpornosti, dobio je novi procesor, Snapdragon 8 Gen2. Vanjski i unutarnji ekran imaju istu rezoluciju i dijagonalu kao i lani, no Samsung je sada podigao maksimalnu svjetlinu na 1570 nita. 

Foto: Samsung

Uz to, S Pen olovka koja je dizajnirana za korištenje s Foldom je 40 posto tanja, no ona se mora umetnuti u masku za Fold 5. Samsung je ugradio i niz softverskih poboljšanja. Taskbar će vam prikazati četiri nedavne aplikacije, a dodali su i nove značajke ta lakše kopiranje iz jedne u drugu aplikaciju.

Samsjung navodi da su oba telefona od danas dostupna za prednarudžbu. Flip 5 će koštati od 1239 eura, a Fold 5 od 1949 eura. 



Source link

Exit mobile version