Site icon svakodnevno.me

Izjave nakon utakmice Osijek Rudeš

Izjave nakon utakmice Osijek Rudeš

Unatoč tome što je Rudeš imao vodstvo od 3-0 Osijek nije gubio nadu i uspio je preokrenuti rezultat (4-3). Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 3-1 za domaćina, a onda je krenuo ‘show’ Mije Caktaša. U samo 12 minuta preokrenuo je utakmicu trima golovima (76., 83., 88.) i postavio konačan rezultat. Ovakav preokret u povijesti HNL-a dogodio se samo jedanput. Bilo je to 1992. godine kada je zaprešićki Inker vodio kod Zadra 3-0, a na kraju je, spletom neobičnih okolnosti, pobijedio Zadar.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Rudeš – Osijek 3-4

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

– Zanimljiva utakmica, gledatelji su mogli uživati. Treba čestitati i Rudešu na hrabroj igri. Loše smo ušli u prvo poluvrijeme, no uspjeli smo se sabrati, pokazali smo karakter i momčadski duh te smo, možda nezasluženo, uspjeli pobijediti. Prvi gol dao nam je samopouzdanja i vjerovali smo da možemo preokrenuti. Svi su igrači dali zadnji atom snage i na kraju smo zadovoljni – rekao je Caktaš.

Najavio je i uzvratnu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige protiv mađarskog ZTE-a u četvrtak.

– Sve je sada lakše, idemo u Mađarsku puni optimizma. Imamo minimalnu prednost i dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje. 

Susret je na rasporedu u četvrtak u 18.45, a ‘bijelo-plavi’ u njega ulaze s prednošću od 1-0. 

Trener “bijelo-plavih” Stjepan Tomas nije mogao vjerovati što je vidio u Kranjčevićevoj.

– Ni kao igrač ni kao trener ovakvo nešto nisam doživio. Prvo poluvrijeme definitivno je za zaborav, nadam se da se više nećemo naći u takvoj situaciji. No drugo poluvrijeme je bilo bolje. Napravili smo izmjene i igrači su pokazali karakter. Najvažnije je da na kraju odlazimo s tri boda.

Osijek je na poluvrijeme otišao sa zaostatkom od dva gola, no svejedno su vjerovali u pobjedu.

– Na poluvremenu sam igračima rekao da vjerujem u njih i da vjerujem u pobjedu. Rekao sam im da nas jedan gol vraća u igru i vjerovali smo da se možemo vratiti u utakmicu.

Heroj pobjede bio je trostruki strijelac Mijo Caktaš.

– Prije nekoliko godina Caktaš je zabijao više od 20 golova po sezoni i nemoguće je da je zaboravio igrati nogomet. Odlično je radio na pripremama i sad mu se sve vraća.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Caktaš je, zanimljivo, već jednom zabio hat-trick Rudešu, u Hajdukovoj pobjedi 4-1 u sezoni 2018/19., a tri komada zabio je i Slaven Belupu u Osijekovom trijumfu 4-1 protiv Slaven Belupa prošle sezone.

Osijeku sada slijedi uzvrat drugog pretkola Konferencijske lige protiv ZTE-a u Mađarskoj.

– Vidjeli smo da je u nogometu sve moguće i da se možemo vratiti nakon ovakvog zaostatka. Time smo dobili dozu samopouzdanja pred uzvratni susret sa ZTE-om. Želim zahvaliti i navijačima na podršci, po ovakvom vremenu navijali su i pri rezultatu 3-0. Hvala im na tome. 

 



Source link

Exit mobile version