Site icon svakodnevno.me

Igor Bišćan uoči utakmice Dinamo – Gorica

Igor Bišćan uoči utakmice Dinamo – Gorica

Hrvatski nogometni prvak Dinamo uspješno je odradio gostovanje u Astani i sa 6-0 (4-0, 2-0) izborio treće pretkolo Lige prvaka, gdje će se susresti s grčkim AEK-om.

Prvi je susret već u utorak (20.45 sat) u Grčkoj, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru. Ipak, prije nego što se potpuno usredotoči na AEK, Dinamo ima okršaj s Goricom u trećem kolu HNL-a.

– Vratili smo se u Zagreb u četvrtak ujutro, izgleda kako nemamo problema s novim ozljedama. Umor je još prisutan, ali okrećemo se sutrašnjoj utakmici. Moramo sve napraviti kako bi bili što svježiji i odmorniji. Neki igrači su se odmorili, tako da će sigurno početi utakmicu. U najmanju ruku očekujem da smo na istom fizičkom nivou kao u Puli. Naša kvaliteta trebala bi biti dovoljna da dobijemo utakmicu – najavio je utakmicu trener ‘modrih’ Igor Bišćan.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bišćanu nije bitnija Europa od domaćeg prvenstva, ili obrnuto.

– Moramo ići utakmicu po utakmicu. Bitna su oba natjecanja. Europa je u ovoj fazi sezone najvažnija, ali sigurno utječe na atmosferu i ono što se događa u domaćem prvenstvu. Spremamo se za Goricu, pokušavamo dozirati opterećenja kako bi AEK dočekali u što boljem stanju. Nadam se da će tako biti i da će Gorice proći sve kako smo zamislili. Ako ćemo se pomučiti, neka, nema jednostavnih i laganih utakmica.

Od Gorice očekuje snažan otpor.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

– Neki igrači više nisu tu, ali Gorica je slična kao i krajem prošle sezone. Kompetitivna, disciplinirana i složena, posebno u defanzivnom bloku. Kvalitetniji smo od njih i idemo po pobjedu. 

Za nastup ne konkurira Fran Topić, koji je prije nekoliko dana istegnuo mišić.

– Topić ne trenira, upitan je Bulat, on također nije trenirao neko vrijeme. Svi drugi trebali bi konkurirati na nastupu, ali sve ćemo na treningu saznati.



Source link

Exit mobile version