Site icon svakodnevno.me

Igor Bišćan prije AEK Dinamo

Igor Bišćan prije AEK Dinamo

Dinamo u utorak od 20.45 gostuje kod AEK-a u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, a trener zagrebačke momčadi Igor Bišćan najavio je taj susret.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Dinamo – Gorica (0-0)

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

– Jasno je da nas čeka jako teška utakmica protiv ozbiljnog protivnika, momčadi koja je puna iskusnih reprezentativaca, koja je nakon dugo vremena osvojila dvostruku krunu u jakoj grčkoj ligi. Ali mi vjerujemo u sebe, u dobar rezultat kako bi si olakšali posao u Zagrebu.

Sjećate se AEK-a dok ste igrali u Grčkoj? Jeste li kontaktirali Nenada Bjelicu koji je nedavno igrao protiv njih prijateljsku utakmicu?

– Davno je bilo kad sam ja igrao u Panathinaikosu, ali neke sam ljude u Grčkoj kontaktirao. Nisam pričao s Nenadom, ali ono što je on rekao, dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Iskusna momčad, puna reprezentativaca, posloženi u čvrstu momčad koja je agresivna i organizirana. Imaju izrazito kvalitetnih pojedinaca, pogotovo u napadu, Garcia i Zuber. Koga god da istaknem neću pogriješiti, uz našeg Domagoja Vidu, koji je stup obrane. Tvrdi, disciplinirani, rijetko gube kod kuće, mislim da već godinu dana nisu izgubili. U svakom trenutku djeluju skladno bez praznih hodova. Igraju pred svojom publikom koja će biti dodatan vjetara u leđa tako da nas čeka jako teška utakmica.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zdravstveni karton momčadi?

– Sve je u redu, vidjet ćemo na treningu neke sitne stvari koje su se pojavile nakon utakmice s Goricom. Morat ćemo biti pametni u samom pristupu utakmicu, moramo biti ekstremno borbeni i raspoloženi trkački da bi mogli parirati jednoj ekipi kao što je AEK. 

Kako komentirate težak ždrijeb za playoff Lige prvaka (Royal Antwerpen) i Europsku ligu (Sparta Prag/Kopenhagen)?

– Nije bilo sreće, kao što nije bilo sreće od prve runde u kojoj smo se uključili, ali što je tu je. Moramo se koncentrirati na sutra, a što će dalje biti, vidjet ćemo.

– AEK je blagi favorit, igraju pred svojim navijačima na novom stadionu.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Što mislite o treneru AEK-a Matiasu Almeydi i njegovoj filozofiji nogometa?

– Najbolje o svakom treneru govore rezultatu i igra njegove momčadi. Nisam dugo pratio rad gospodina Almeyde, ali ono što vidim da je ozbiljan strateg i trener. Napravio je od svoje ekipe jako ozbiljnu momčad koja na terenu djeluje vrlo dobro.

Trener AEK-a stao je, inače, pred medije prije Igora Bišćana i nahvalio zagrebačku momčad te kazao kako nije siguran hoće li Domagoj Vida biti spreman za utakmicu sutra, no da će sigurno biti za uzvrat u Zagrebu, prenosi Germanijak.



Source link

Exit mobile version