Site icon svakodnevno.me

Koliko će Hajduk dobiti od transfera Nikole Vlašića

Koliko će Hajduk dobiti od transfera Nikole Vlašića

Hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić (24) službeno se vratio u Torino, klub u kojem je prošle sezone bio na posudbi iz West Hama. Talijanski klub odlučio je otkupiti ugovor za otprilike 12 milijuna eura, a zbog Uefinog fonda solidarnosti dio odštete pripast će Hajduku.

Svaki klub u kojem je igrač igrao između 13. i 23. godine, dobije određeni postotak od transfera kao naknadu za razvoj. S obzirom na to da je Vlašić igrao u mlađim kategorijama Hajduka, splitski će klub od ovog transfera ‘omastiti brk’.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/

Preciznije, dobit će 2,75 posto odštete, što je u ovom slučaju oko 330 tisuća eura.  

Usporedbe radi, Dinamo je kao naknadu za razvoj od transfera Matea Kovačića u Manchester City dobio dva posto, odnosno 600 tisuća eura. 

Foto: Zac Goodwin/PRESS ASSOCIATION

Nikola Vlašić napustio je Hajduk 2017. godine za 10.8 milijuna eura, što je najveći izlazni transfer u povijesti ‘bilih’. Otišao je u Everton, no tamo se nije najbolje snašao i već je iduće sezone prešao u CSKA Moskvu. Iz Rusije se vratio u Englesku, otišao je u West Ham. Nakon jedne sezone s ‘čekićarima’ poslan je na posudbu u Torino, u kojem će i ostati. 



Source link

Exit mobile version