Site icon svakodnevno.me

Istraga se nastavlja: Albanac i Grk idu u istražni zatvor u Ateni

Istraga se nastavlja: Albanac i Grk idu u istražni zatvor u Ateni

Ispitano je prvih 30 uhićenih navijača u Ateni nakon ubojstva navijača Michalisa Katsourisa. Istražni sudac odredio je pritvor svim ispitanicima, nije ih pustio na slobodu. Od 30 ispitanika, 26 ih je Hrvata, a grčki mediji prenijeli su obranu jednog navijača Dinama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

– Htjeli smo pogledati trening našeg kluba Dinama dan prije utakmice s AEK-om, za koje nismo imali ulaznice sukladno Uefinoj zabrani. Neočekivano smo se našli u nezgodnim incidentima koji su trajali barem pola sata, a policija je propustila odgovarajuće reagirati. Uplašili su se zbog tenzija na ulici i dimnih bombi koje su bacali grčki navijači. Zatim su nas imobilizirali i uhitili – prenosi News Break.

Foto: Thanasis Dimopoulos/EUROKINISSI

Grčki News Break piše da navijač Dinama žali za preminulim Michalisom i kako ne zna tko je učinio zločin.

– Ne znam tko je to učinio zato što sam bio udaljen. Stvarno žalimo zbog tog incidenta.

Foto: YIANNIS.PANAGOPOULOS

Glavni osumnjičeni za ubojstvo Michalisa su Albanac i Grk. Prvi je pred sudom spomenuo kako radi kao električar i da je policija kod njega pronašla nož koji koristi za posao. Dodao je kako je čekao djevojku kada je čuo buku na ulici i vidio tučnjavu te da nije aktivni navijač Panathinaikosa. Spreman je predati svoj mobitel i želi da se uzme njegov DNA kako bi se dokazalo da je nevin.

Uhapšeni Grk, koji već ima povijest sudjelovanja u neredima, poriče bilo kakvu vezu s neredima oko stadiona.

– Ne poznajem Hrvate koji su došli ubijati i uništavati imovinu. Na tom mjestu zatekao sam se slučajno, išao sam za zaručnicom i potencijalnim partnerom provjeriti jedan motor koji sam htio kupiti. Oko 11 sati navečer čuo sam buku, vidio petarde i baklje. 

Foto: YIANNIS.PANAGOPOULOS

Uhapšeni Grk tvrdi da je apsolutni dokaz njegove nevinosti njegova tjelesna građa. Izrazito je visok i smatra kako bi ga se s lakoćom prepoznalo na nadzornim snimkama. 

Međutim, Grku i Albancu je određen istražni zatvor na današnjem ročištu. 



Source link

Exit mobile version