Site icon svakodnevno.me

Odvjetnik Hrvata uhićenih u Grčkoj

Odvjetnik Hrvata uhićenih u Grčkoj

Tužiteljstvo nema čvrstih dokaza o ovom slučaju. Nema noža, nemaju čvrstih materijalnih dokaza. Na video snimcima se ne vide lica, a ono što smo uspjeli vidjeti je da su navijači AEK-a napali navijače Dinama na što su oni uzvratili, govori nam odvjetnik Vasilis Noulezas, koji brani trojicu uhićenih Hrvata. Jedan od njegovih klijenata D.K. osumnjičen je da je bio vođa nasilne skupine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

– Čvrsto sam uvjeren da moji klijenti nisu počinili nikakav zločin, zato ih i branim ovdje. Trenutno prolaze ispitivanja kod istražitelja nakon čega će istražni sudac odlučiti hoće li ih pustiti na slobodu da mogu u Hrvatsku ili će u pritvor. Postoji mogućnost da ih puste da se brane na slobodu uz neke posebne uvjete, poput toga da ne napuštaju Grčku – pojašnjava Noulezas. 

Kaže da je razgovarao s uhićenim Hrvatima. 

– To su obiteljski ljudi, a jedan od njih ima dvoje djece. Rekli su mi da su došli podržati svoj tim, a htjeli su odgledati utakmicu Marseillea i Panathinaikosa, kao i vidjeti trening svog kluba. Zaista im je žao što se sve dogodilo, posebice zbog smrti jednog mladića. Oni nisu ovdje došli ubijati – rekao je Noulezas. Zbog svega, kaže nam, dobiva prijetnje.

Foto: SOTIRIS DIMITROPOULOS

– Govore mi da branim naciste, ubojice, nasilnike. Ali moramo pustiti da sud odluči. To je zaslužila i obitelj poginulog – istinu. Stalno dobivam prijetnje mejlom i preko telefona – govori Noulezas. 

 



Source link

Exit mobile version