Site icon svakodnevno.me

KONFERENCIJSKA LIGA Izjave Sergeja Jakirovića nakon Rijeka – Torshavn

KONFERENCIJSKA LIGA Izjave Sergeja Jakirovića nakon Rijeka – Torshavn

Čestitam dečkima na dobroj i ozbiljnoj utakmici. Čovjek nam je išao sam na gol nakon prvog auta, ali riješili smo to. Nije lako bilo igrati protiv njih, bilo je potrebno strpljenje. Mogao sam i rotirati, dati minutažu za više igrača. Bilo je još šansi, Ilinkovićevih lijepih lopti… Zasluženo smo pobijedili. Idemo dalje. Farani imaju glavu i rep, ali mi smo posao obavili onako kako treba, komentirao je nakon prolaska Rijeke u playoff konferencijske lige Sergej Jakirović.

Statistika utakmice Rijeka – Torshavn

Foto: Sofascore za 24sata

Susret s Torshavnom (2-0) došlo je pogledati 6934 gledatelja.

– Atmosfera je bila fantastična. Četvrtak, sutra svi ujutro moraju na posao, mi s 3-1 iz prve utakmice, a stadion: skoro pun i ovakvo navijanje… Hvala ljudima i svaka im čast na navijanju, na ozračju koje stvaraju.

U playoffu Konferencijske lige slijedi četverostruki prvak Francuske Lille.

– Nemamo što izgubiti u playoffu, ali treba vjerovati u sebe. Neće biti nimalo lako. Gledali smo Lille protiv Nice, kad stisnu po 20 minuta ne možeš izać’ van. No ponavljam, protiv svakoga se može igrati. Ali… Najprije Lokomotiva. Mi moramo pobijediti u nedjelju, sad samo na to mislimo, na sljedeće HNL kolo.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ima problema s ozljedama.

– Nadam se u nedjelju imati Dilavera i Bandu u momčadi. Da, Ilinković je igrao malo, a zaista dobro, ali on je više ‘osmica’, a igrač koji nama nedostaje je zadnji vezni. No igramo dobro, igramo ozbiljno i idemo se spremiti za novu borbu koja nas čeka za tri dana, opet na Rujevici, samo u domaćoj ligi. O Europi ćemo razmišljati nakon toga.

Trener Farana Dan Brimsvik bio je razočaran, ali i realan.

– Na početku smo imali veliku šansu nakon nekoliko sekundi, da smo zabili bilo bi interesantnije. Ali Rijeka je jednostavno prejaka. Morao sam i mijenjati sustav. No… Pošteno smo se borili.

– Igrači su spontano zapljeskali hrvatskoj publici. Mi na ovo nismo navikli, na ovako fenomenalnu nogometnu atmosferu. A aplauz nama upućen s tribina samo je dokaz međusobnog poštovanja među klubovima, igračima i navijačima, poštovanja koje se vidjelo u obje utakmice. Hvala Rijeci na gostoljubivosti i publici na navijanju.



Source link

Exit mobile version