Site icon svakodnevno.me

Ekran kao nacrtan: TCL ima novi Nxtpaper telefon koji čuva oči

Ekran kao nacrtan: TCL ima novi Nxtpaper telefon koji čuva oči


Nakon što su već ranije prikazali inovativni Nxtpaper ekran na tabletima ili laptopima, TCL je na sajmu IFA u Berlinu prikazao i prve Nxtpaper telefone (4G i 5G) s ekranima koji izgledaju kao da imaju sliku nacrtanu na papiru.

Novi je to pokušaj i inovacija kompanije kako bi pružili ekran koji će smanjiti naprezanje očiju, ali pritom i pružili kvalitetnu sliku na puno većem broju uređaja nego dosad. TCL tako ističe da su telefoni certificirani za nisku razinu plavog svjetla, a uz to senzori će automatski prilagoditi temperaturu boje i svjetlinu kako bi pružili bolje iskustvo noću.

Foto: TCL

Ekrani ovih telefona imaju zaštitni premaz koji uklanja refleksije, odnosno slika je matirana, a uz to, navode da su dodali i premaz koji će odbijati primanje otisaka prstiju. Što je svakako dobrodošao bonus. 

Dakle, Nxtpaper 40 sastoji se od 4G i 5G uređaja koji su prilično slični, no 4G model ima neke značajke koje 5G verzija nema.

Nxtpaper 40 5G tako ima noviji čipset, a radi se o Mediatek 6020, dok je u 4G verziji stariji Gelio G88.

Foto: Ivan Hruskovec/24sata

Nxtpaper 40 4G pak ima nešto veći ekran od 6,78 inča (1080p) i više RAM-a (8 u odnosu na 6), dok je glavna memorija ista na 256 GB. 

Glavna kamera od 50 mpx je ista kod oba uređaja, a 4G model ima i bolju šiorokutnu od 5 mpx, dok oba dijele makro kameru od 2 mpx. Sprijeda ima i bolju selfie kameru od 32 mpx. Ima i dvostruke zvučnike te mrvicu veću bateriju od 5010 mAh i 33W punjenje. On bi trebao koštati oko 200 eura, dok će 5G inačica biti 250.



Source link

Exit mobile version