Site icon svakodnevno.me

Igranje u pokretu: Lenovo je u Legion Go ugurao gaming stroj

Igranje u pokretu: Lenovo je u Legion Go ugurao gaming stroj


Nakon Steam Decka nedavno je Asus predstavio svoj Ally, a Lenovo je na IFA sajmu u Berlinu ovaj tjedan otkrio i svoj Legion Go, još jedan prijenosni PC gaming uređaj.

Kategorija je to uređaja koji su doslovno buknuli porteklih mjeseci, a Lenovo koji je s Legion uređajima dobro poznat među gamerima, sada ulazi i u prijenosno igranje. Legion Go ima odvojive kontrolere i podsjeća na Nintendo Switch. 

Radi se o uređaju s ekranom od 8,8 inča QHD+ rezolucije (2560×1600 piksela) i 16:10 omjerom slike te 500 nita svjetline te 144 Hz osvježenjem slike. Ako ga ne želite koristiti u ruci, ekran ima stalak pa ga možete položiti na stolu i odvojiti kontrolere. Uz standardne tipke koje se mogu mapirati, desni kontroler skriva niz iznenađenja.

Foto: Lenovo

Prvo, ima touchpad pa ga možete koristiti kao miš za navigaciju kroz Windowse 11. Na njegovoj poleđini je i kotačić za skrolanje, no kontroler ima i optički senzor na dnu te uz njega dolazi dodatna magnetna baza u koju ga možete umetnuti te koristiti kao standardni miš za lakše igranje pucačina.

Što se performansi tiče, podržan je AMD Ryzen Z1 s AMD RDNA grafikom, ima 16 GB RAM-a i do 1 TB memorije. Opremili su ga sa dva USB-C ulaza, čitačem microSD kartica te 3,5 audio utorom. Ima bateriju od 49,2Wh, a cijena bi trebala početi od 699 dolara.



Source link

Exit mobile version