Site icon svakodnevno.me

Carvajal prokomentirao poljubac Rubialesa u usta Hermoso

Carvajal prokomentirao poljubac Rubialesa u usta Hermoso

Poljubac Luisa Rubialesa u usta nogometašice Jennifer Hermoso i dalje je glavna tema u Španjolskoj. Fifa je suspendirala prvog čovjeka španjolskog nogometa koji ne želi odstupiti s pozicije, no pritisci sa svih strana sve su veći…

Predsjednik španjolskog nogometnog saveza prije nekoliko je dana krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji poslao snimku, za koju se nada da će baciti novo svjetlo na slučaj. Na snimci se Hermoso smije dok njezine suigračice uspoređuju spomenuti poljubac s onim između Ikera Casillasa i novinarke Sare Carbonero koji datira sa Svjetskog prvenstva 2010. U sljedećem trenutku Rubiales ulazi u autobus uz ovacije nogometašica koje zazivaju još pokoji poljubac.

Ipak, samo nekoliko dana kasnije te iste nogometašice su odbile igrati za Španjolsku dok je Rubiales na čelu saveza. Pod nečijim pritiskom ili ne, procijenite sami. 

U utorak je Rubialesov slučaj donio i prvu žrtvu. Jorge Vilda, koji je odveo španjolske nogometašice do svjetskog zlata, dobio je otkaz na izborničkoj poziciji. Vildi je otkaz uručio novi odbor, oformljen nakon što je Fifa privremeno suspendirala Rubialesa. Sad već bivši izbornik ženske reprezentacije smatran je Rubialesovim bliskim suradnikom, što je i sam dokazao gromoglasnim pljeskom nakon Rubialesovog govora u kojem je najavio svoju borbu za pravdu.

Foto: MOLLY DARLINGTON

Slučaj je sad prokomentirao i nogometaš Reala Dani Carvajal, koji inzistira na svom stavu da zasad ostane “po strani”.

– Svatko iznosi svoje mišljenje, a ja sam više rezerviran i ne iznosim svoje. Ne mislim da su nogometaši, koji nisu osudili Rubialesa, učinili nešto loše. Na kraju krajeva svatko može odlučivati, misliti i čini kako mu odgovara. Ali istina je da se ta tema toliko ispolitizirala da te plaši, bojiš se dati svoje mišljenje – kaže Carvajal i nastavlja:

– Bojim se reći bilo što što bilo moglo biti pogrešno ili bi se moglo pogrešno protumačiti. I mislim da je to razlog zašto velika većina španjolskih nogometaša nije progovorila.

Foto: nph / Alterphotos

Španjolski nogometaši složni su da se predsjednik saveza ne može tako ponašati, što je na kraju krajeva i Rubiales sam priznao, ali…

– Postoje pravne osobe koje razmatraju je li Jennifer stvarno žrtva nečega pa ne možemo zauzimati ili osuđivati jednu ili drugu stranu, a da prije toga ne znamo što se stvarno dogodilo, jer Jennifer do danas nije podnijela tužbu…



Source link

Exit mobile version