Site icon svakodnevno.me

Rubiales dao ostavku na funkciji predsjednika: ‘Čekanje neće nikome pomoći, ne mogu raditi’

Rubiales dao ostavku na funkciji predsjednika: ‘Čekanje neće nikome pomoći, ne mogu raditi’

Luis Rubiales dao je ostavku na mjesto predsjednika Španjolskog nogometnog saveza nakon poljupca kojeg je uputio napadačici španjolske nogometne reprezentacije, Jennifer Hermoso, tijekom svečane dodjele na finalu Svjetskog prvenstva za žene.

Hermoso  tvrdi da poljubac nije bio suglasan, te je podnijela pravnu tužbu prošlog utorka. Rubiales je dao  izjavu u kojoj je rekao da je podnio ostavku na svojoj funkciji.

– Ne mogu nastaviti s radom – izjavio je Rubiales u emisiji Piersa Morgana. 

Rubiales je također dao ostavku na poziciji potpredsjednika Izvršnog odbora Uefe. Rubiales tvrdi da je poljubac bio “međusoban” i “suglasan”. 

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

– Nakon brze suspenzije koju je izvela Fifa, te ostalih otvorenih postupaka protiv mene, očito je da se ne mogu vratiti na svoju poziciju – rekao je Rubiales i dodao:

– Inzistiranje na čekanju i zadržavanju neće pridonijeti ničemu pozitivnom, niti federaciji niti španjolskom nogometu.

Rubiales je prije nekoliko dana Fifi poslao snimku, za koju se nada da će baciti novo svjetlo na slučaj. Na snimci se Hermoso smije dok njezine suigračice uspoređuju spomenuti poljubac s onim između Ikera Casillasa i novinarke Sare Carbonero koji datira sa Svjetskog prvenstva 2010. U sljedećem trenutku Rubiales ulazi u autobus uz ovacije nogometašica koje zazivaju još pokoji poljubac. Ipak, samo nekoliko dana kasnije te iste nogometašice su odbile igrati za Španjolsku dok je Rubiales na čelu saveza.



Source link

Exit mobile version