Site icon svakodnevno.me

Juventus može raskinuti ugovor s Paul Pogbom

Juventus može raskinuti ugovor s Paul Pogbom

Paul Pogba (30) pao je na na dopinškom testu nakon pobjede kod Udinesea 20. kolovoza. Uzorak urina francuskog reprezentativca imao je nedozvoljene količine hormona testosterona, a čeka ga uzimanje B uzorka.

Foto: Ettore Griffoni/LiveMedia / ipa-agency.net

Pogba, koji je prošle godine zbog problema s ozljedama odigrao samo deset utakmica za Juventus, pratio je savjet liječnika koji mu je i prijatelj. Taj mu je prijatelj preporučio korištenje substance koju je kupio u SAD-u. To bi mogao biti razlog zašto je u Pogbinom uzorku pronađena nedozvoljena količina testosterona, tvrdi talijanska Gazzetta.

Francuz je možda zabunom uzeo doping, ali u svakom će ga slučaju neoprez koštati. Već je suspendiran i ne smije trenirati s ostatkom momčadi, a čak je pod upitnikom i njegova budućnost u Juventusu, s obzirom da može biti suspendiran čak na četiri godine.

Foto: Kyle Terada

Naime, Pogba je uzeo nedozvoljenu supstancu bez suglasnosti medicinskog osoblja Juventusa. Njegova agentica Rafaela Pimenta već priprema obranu za sudski proces, a ako sportski sud Pogbu proglasi krivim zbog nedozvoljene količine testosterona, ‘stara dama’ moći će raskinuti ugovor s veznjakom kojeg su 2016. prodali u Manchester United za tadašnji svjetski rekord od 105 milijuna eura.

Pogba zarađuje osam milijuna eura u Juventusu, koji bi se mogao tako riješiti visoke plaće nogometaša koji više vremena provodi izvan travnjaka nego na njemu.

Za Manchester United odigrao je 233 utakmice i zabio 39 golova uz 51 gol. S Juventusom je igrao finale Lige prvaka 2015. godine, a prošle se godine vratio u klub nakon šest godina. Ipak, ozljede su obilježile njegovu povratničku sezonu, a ovo bi mogao biti Pogbin kraj u Juventusu. Prilično neslavni.



Source link

Exit mobile version