Site icon svakodnevno.me

Xabi Alonso kandidat za preuzimanje klupe Real Madrida

Xabi Alonso kandidat za preuzimanje klupe Real Madrida

Talijanski trener Carlo Ancelotti odrađuje posljednju godinu ugovora s Real Madridom nakon čega preuzima brazilsku reprezentacija. Iako je tek rujan, Florentino Perez zasigurno već traži njegova nasljednika…

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedan od kandidata je i Xabi Alonso (41), bivši nogometaš Reala i suigrač Luke Modrića. Legendarni Španjolac je nakon igračkog umirovljenja trenirao mladu momčad Reala i B momčad Real Sociedada prije nego što je početkom listopada prošle godine preuzeo Bayer Leverkusen kao svoj prvi seniorski klub u trenerskoj karijeri.

Foto: Andrew Matthews

Prošlu su sezonu “apotekari” završili na 6. mjestu u Bundesligi, u Europskoj ligi dogurali su do polufinala, dok su novu sezonu otvorili s četiri pobjede i jednim remijem (u gostima kod Bayerna), a slavili su i u 1. kolu Europske lige protiv Hackena 4-0. Momčad Xabija Alonsa izgleda ozbiljno, igra napadački, uz puno kombinatorike, i prosječno zabija 3,5 golova po utakmici. 

Jose Mourinho svojevremeno je govorio da će Xabi Alonso biti sjajan trener ako se odluči na taj posao, a Španjolca su trenirala još neka velika imena poput Rafaela Beniteza i Pepa Guardiole… Podloge, bez sumnje, ima!

– Bih li trenirao Real Madrid? Tek smo u rujnu, još je rano. Ostajem fokusiran. Dobro smo započeli sezone, želimo da svi igrači ostanu fokusirani. Zato ja prvi moram biti – kazao je Xabi Alonso.

Foto: THILO SCHMUELGEN

– Sve u svoje vrijeme. Sad sam ovdje i sretan sam, a što će doći u budućnosti, vidjet ćemo.

Carlo Ancelotti će, podsjetimo, nakon 28 godina u klupskom nogometu prvi put postati izbornik neke reprezentacije. Kako kaže, nada se da će Xabi Alonso jednog dana postati trener Reala.

– Bio sam mu trener. Ima veliko znanje i sposobnost. Želim njemu, Raulu ili Arbeloi da jednog dana budu treneri Reala jer ih volim jako puno i nadam se da će to ostvariti – kazao je nedavno 64-godišnji Talijan.



Source link

Exit mobile version