Site icon svakodnevno.me

VIDEO Borac prvi put u povijesti pobijedio neuvjerljivu Cibonu

VIDEO Borac prvi put u povijesti pobijedio neuvjerljivu Cibonu

Košarkaši Cibone upisali su poraz u premijernom nastupu nove sezone regionalne ABA lige, Borac je u Čačku bio bolji 86-79 (22-19, 20-16, 17-21, 27-23) u dvoboju prvog kola.

Cijelu utakmicu Borac je proveo u vodstvu, a hrvatski predstavnik je zaprijetio time što je došao na tri poena minusa prije početka posljednje četvrtine. No, brzo je Borac pobjegao na dvoznamenkastu prednost i lagodno priveo dvoboj kraju. Po prvi puta u ABA ligi Borac je pobijedio Cibonu, prije ovog susreta zagrebačka momčad je slavila šest puta u šest međusobnih ogleda.

Javon Franklin je bio najbolji domaći igrač sa 17 koševa i 10 skokova. Kod Cibone je prvi strijelac bio Aleksandar Aranitović koji je ubacio 21 poen, a tome je dodao pet skokova i četiri asistencije. Jakov Mustapić je dodao 16, a Matej Bošnjak 13 koševa.

U odnosu na otvaranje hrvatskog prvenstva i poraz od Zadra, Cibona je bila jača za Jakova Mustapića, Mateja Bošnjaka i Alexa Steina, ali Buljan i Proleta nisu dobili dozvolu ABA lige za nastup. Trener Jakša Vulić vodio je momčad s klupe, ali je isključen nakon prvog poluvremena zbog dvije tehničke pogreške nakon prigovaranja sucima.

Hrvatski klubovi tako su porazima otvorili novu sezonu. Split je poražen na domaćem parketu od Studentskog centra 72-76, dok je Zadar izgubio 73-103 na gostovanju u Podgorici kod Budućnosti.

Podsjećamo, Cibona je izgubila i na otvaranju hrvatskog prvenstva. Bolji je u Draženovu domu bio prvak Zadar 99-81.



Source link

Exit mobile version