Site icon svakodnevno.me

Rijeka – Hajduk: borba za naslov, Pjaca vs Livaja, Rujevica rasprodana… HNL praznik!

Rijeka – Hajduk: borba za naslov, Pjaca vs Livaja, Rujevica rasprodana… HNL praznik!

Subota 18 i 30, rasprodana Rujevica i Jadranski derbi. Hajduk je u prošlom kolu opet pobijedio Dinamo i sjedi na vrhu. Rijeka s četiri pobjede zaredom, samo dva boda iza lidera.

Gledajući i tablicu i tradiciju (bez obzira na činjenicu da je sezona još u jako ranoj fazi i da se igra tek 11. kolo) ovo je ipak: borba za naslov. Za koji Rijeka nema ama baš nikakav imperativ. Ali itekako želi ostati u igri do završnih taktova pa ako se ukaže šansa… Nikad se ne zna!

POGLEDAJTE SAŽETAK: Hajduk – Dinamo 1-0

Video: MAXSport/Hrvatski Telekom

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma

Rijeka je pobijedila na dva uzastopna gostovanja, ali rezultati su bili daleko bolji od igre. S druge strane, Željku Sopiću u konkurenciju za nastup od prve minute vraćaju se Dilaver i Banda što je golemi, ogroman riječki plus.

Prvi je lider momčadi i zapovjednik obrane, a s drugim je riječka igra nemjerljivo tečnija i smislenija, pogotovo kad disciplinirano stane na ‘šesticu’ pa bude i bedem ispred obrane i play-maker u istom igraču.

Hajduk je u euforiji, nakon devet odigranih HNL utakmica priča o frituli je besmislena. Ove sezone u Dalmacija zaista miriše na: titulu.

S druge strane, Rijeka je među najefikasnijim momčadima Europe, trpa se 2,7 golova po utakmici, a 17 igrača je već treslo protivničke mreže ove sezone.

Ivanović i Janković po 7, Pašalić 6 golova, Fruk 6 asistencija, Janković 4 asistencije. A tu su još i majstor Marko Pjaca plus živa vatra Momo Yansane, obojica kasnije priključeni bijelom taboru pa će tek ‘bildati’ statistiku. Svoju šansu opet čeka i Obregon…

Pjaca vs Livaja

Normalno, ne mogu sva osmorica u startnih 11, ali i to govori o napadačkom arsenalu koji ‘Sopa’ ima na raspolaganju za početnu postavu i onda ubacivanje s klupe, a koji namjerava pustiti ‘s lanca’ na Lekin Hajduk koji je pak – najbolja obrana u ligi. A s Livajom u napadu. I samopouzdanjem koje dotiče oblake.

Ne zna se hoće li Ri-stoper ‘Diego Armando’ Galešić biti spreman za Jadranski derbi, ali ako i ne bude tu su dva profesora, Mitrović i Dilaver, a uz njih i dvometarski toranj Stjepan Radeljić.

Foto: Danijel Vukusic

Stadion rasprodan još u praskozorje u ponedjeljak. Armada sprema svoju posebnu navijačku priču na ionako već zajamčeno briljantnoj atmosferi riječkog stadiona. A Torcida će sigurno do vrha napuniti gostujuću, južnu tribinu.

Na Sopiću je da kroz ovaj tjedan – opusti igrače. Da mu ne istrče prenašpanani u utakmicu koja nikad ne prolazi i bez provokacija, maksimalnog napora da se i protivniku i publici ‘uđe u glavu’, poremeti staloženost.

Kako god bilo i kako god završilo: samo nek bude bez sudačkih i navijačkih repova, a novi Jadranski derbi neka nam bude: nova ‘reklama’ za naš jedini i voljeni i HNL.

Nakon uzvrata protiv Lillea Damir Mišković je rekao:

– Ako dečki stalno budu ovako igrali, možemo i prvenstvo osvojit’!

Foto: HNK Rijeka

Subota, 18 i 30, idealni vremenski uvjeti, savršeni travnjak, rasprodana Rujevica, Rijeka i Hajduk, Jadranski derbi… Za prvaka. Na Kvarneru nas čeka novi – praznik hrvatskog nogometa!



Source link

Exit mobile version