Site icon svakodnevno.me

Rast kose – isprobajte prirodni recept za poticanje rasta kose

Rast kose – isprobajte prirodni recept za poticanje rasta kose

Ricinusovo ulje potiče rast dlačica pa je stoga idealno sredstvo za skidanje maskare. Sami možete napraviti mješavinu, odnosno odstranjivač maskare.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najbolje je pomiješati ricinusovo i bademovo ulje, koje se dodaje zbog velike gustoće ricinusova ulja, objašnjava fitoterapeutkinja Maja Žalac. Ricinusovo ulje, također, pomaže u održavanju vlažnosti vlasišta, a to pak sprečava prebrzo odumiranje folikula te lomljenje kose.

Masaža toplim ricinusovim uljem odlična je za kosu jer stimulira folikule i potiče njezin rast. Umasirajte ga u vlasište, a potom nanesite na cijelu kosu do vrhova. Poslije 15 minuta operite kosu šamponom.

Pakung za poticanje rasta kose koji preporučuje Maja Žalac sadrži žlicu kokosova ulja, žlicu ricinusova ulja, nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina i žličicu praha koprive. Umasirajte u vlasište i ostavite da djeluje 20-ak minuta te zatim operite šamponom.

Regenerator koji se ne ispire smiješajte od ricinusova i sezamova ulja, uz dodatak nekoliko kapi eteričnog ulja ylang-ylanga, i koristite za njegu vrhova kose. 



Source link

Exit mobile version