Site icon svakodnevno.me

Povjerenik HNL-a: Zahtjev za odgodom utakmice Osijeka i Rudeša nije niti postojao

Povjerenik HNL-a: Zahtjev za odgodom utakmice Osijeka i Rudeša nije niti postojao

Uoči utakmice 11. kola HNL-a između Osijeka i Rudeša (3-0) problem je pravila loša kvaliteta zraka nakon požara u dvorištu tvrtke Drava International u srijedu. Količina loših čestica u zraku bila je iznad dopuštene razine pa je stigla preporuka gradskog stožera civilne zaštite da se u Osijeku obustave sve aktivnosti.

Prve informacije govorile su da su Osječani tražili odgodu susreta, no priopćenjem su se oglasili iz Hrvatske nogometne lige. Iz HNL-a navode da zahtjeva za odgodom utakmice nije niti bilo.

Statistika utakmice Osijek – Rudeš

Foto: Sofascore za 24sata

– Najprije treba reći da Hrvatski nogometni savez nije mogao odbiti zahtjev za odgodom utakmice jer takav nije ni postojao. U tom kontekstu odluka je donesena na uobičajenom organizacijskom sastanku 90 minuta uoči utakmice, na kojem su bili predstavnici obaju klubova, delegat i predstavnici službi zaduženih za organizaciju utakmice – rekao je povjerenik natjecanja SuperSport Hrvatske nogometne lige Josip Brezni pa dodao:

– Oni su bili suglasni da se utakmica odigra u predviđenom terminu. U slučaju da je na sastanku pred utakmicu postignut dogovor da ne postoje uvjeti za odigravanje utakmice, ista bi se odigrala sutradan od 16 sati, sukladno odredbama Pravilnika o natjecanju HNS-a.

Susret je na koncu uživo gledalo 4222 gledatelja koji su stigli unatoč preporuci građanima Osijeka da ne izlaze iz svojih domova, a Osječani su slavili 3-0 golovima Miereza, Fiolića i Nejašmića.



Source link

Exit mobile version