Site icon svakodnevno.me

Upitna utakmica Osijek – Rudeš

Upitna utakmica Osijek – Rudeš

Neće se igrati, igrat će se, možda ipak neće, definitivno se igra! Tako su nekako glasile informacije iz Osijeka ovu subotu po pitanju odigravanja utakmice protiv Rudeša u 11. kolu HNL-a koja bi trebala početi u 16 sati.

Posljednje informacije sa sastanka uoči utakmice govore kako će se igrati. Problem je, naime, loša kvaliteta zraka nakon požara u dvorištu tvrtke Drava International u srijedu. Veća je količina loših čestica u zraku.

POGLEDAJTE VIDEO: Požar odlagališta plastike u Osijeku

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić dao je preporuku da se ovaj vikend obustave sve aktivnosti na otvorenom. Nakon subotnje sjednice gradskog stožera civilne zaštite župan Ivan Anušić odgodio je javne manifestacije zakazane za subotu i nedjelju i poslao zahtjev NK Osijeku da odgodi i utakmicu, no na Pampasu nisu odmah bili skloni tome jer se radilo o preporuci, ne zabrani.

Momčad Rudeša stigla je na stadion, “bijelo-plavi” su dva sata prije utakmice uz fotografiju Opus Arene napisali “Vidimo se uskoro!” i tako dali do znanja da utakmica ide prema planu.

Na sastanku je Osijek tražio odgodu i predložio da se ispita kvaliteta zraka, ali HNS i Rudeš bili su protiv toga. Gostujući klub tražio je da se igra jer bi mu odgoda donijela dodatne troškove.

Otkazane su, pak, manifestacije HeadOnEast i biciklistička manifestacija Febire koje su trebale biti održane u gradu na Dravi.



Source link

Exit mobile version