Site icon svakodnevno.me

Rijeka u godinu dana od zadnjeg do prvog mjesta HNL-a. Pjaca: Nećemo poletjeti

Rijeka u godinu dana od zadnjeg do prvog mjesta HNL-a. Pjaca: Nećemo poletjeti

Prije godinu dana, dok je na klupi bio Talijan Serse Cosmi, Rijeka se pokušala izvući iz krize u koju je upala početkom sezone, ali iz nje nije nikako izašla. Štoviše, na današnji dan prije godinu dana bila je: posljednja u HNL-u! A evo, 365 dana poslije s prvog mjesta reprezentativnu stanku.

Najzaslužniji za to su Sergej Jakirović, koji je preporodio momčad početkom kalendarske godine i složio odličnu momčad, a ovo ljeto na visokoj je razini zadržao Željko Sopić. Lijepa nagrada navijačima stigla je u subotu, pobjedom protiv Hajduka (1-0).

POGLEDAJTE SAŽETAK: Rijeka – Hajduk 1-0

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

– Možda nije bilo toliko umiranja u ljepoti, ali znate što je bilo jedino bitno? Pobijediti. I pobijedili smo. A cilj opravdava sredstvo. Igrali smo dobro, igrali smo napadački, igrali smo za pobjedu. Malo smo se povukli nakon vodećeg gola, možda pomalo i nesvjesno, ali.. I u obrani smo bili dobri tako da su tri boda i prvo mjesto tu. U Rijeci – rekao je Marko Pjaca.

Bombastično pojačanje iz Juventusa koje je sletjelo na Rujevicu, usprkos odličnoj formi momčadi i pet pobjeda zaredom u svim najecanjima, uvjerava…

– Ne, nećemo poletjeti. Ima nas iskusnijih koji ćemo sve držati čvrsto na zemlji! Borba je tek počela. Neće se uvijek pobjeđivati, ali ovi ljudi cijene kad se daje sve od sebe, a mi to itekako činimo. Osjećamo ljubav naših navijača i ta je ljubav uzajamna – dodao je Pjaca.

Yansane: Žao mi je tog zicera…

Gvinejac Momo Yansane (26) stigao je u klub nakon njega, propustio je veliku priliku protiv Hajduka, mogao je opet postati junak.

– Žao mi je bilo tog promašenog zicera jer da sam zabio, utakmica je gotova, imamo 2-0. Ali to je nogomet, nekad se i promaši, ući će drugi put! Uostalom, ono najvažnije je riješeno: Rijeka je pobijedila i prvi smo – rekao je bivši igrač Šerifa.

U prva tri nastupa za Rijeku ima dva gola i asistenciju.

– Presretan smo zbog radosti u našoj mladoj momčadi i zbog fenomenalne publike koja nas nosi i daje nevjerojatnu dodatnu energiju. Ovo je bio derbi za prvo mjesto, nije bitna estetika nego pobjeda. A pobjeda je: naša! Prvi smo! Pozdrav i puno sreće svima – dodao je Yansane.



Source link

Exit mobile version