Site icon svakodnevno.me

VIDEO Inter Miami bez doigravanja MLS-a, Messi se vraća u Barcelonu?

VIDEO Inter Miami bez doigravanja MLS-a, Messi se vraća u Barcelonu?

Nakon osvajanja Leagues Cupa i poraza u finalu US Open Cupa, Lionel Messi (36) prvu sezonu u novom klubu završio je razočaravajuće. U noći na nedjelju njegov Inter Miami domaćim porazom od Cincinnatija 1-0 i matematički je izgubio šansu proći u doigravanje MLS-a, a Leo je zbog povratka od ozljede igrao zadnjih 35 minuta.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Messiju je to bila tek peta utakmica od 32 ovosezonske kluba Davida Beckhama nakon što se ljetos pridružio iz PSG-a, ali i tako mala minutaža bila je dovoljna da ga vodstvo lige nominira na popis 30 najboljih za najkorisnijeg igrača, uz velike šanse da nagradu i dobije.

Inter Miami je pretposljednji u Istočnoj konferenciji, ni dolazak brojnih zvijezda (Messi, Jordi Alba, Sergio Busquets) nije uspio promijeniti krvnu sliku momčadi Tate Martina, koja je u zadnje četiri ligaške utakmice dvaput remizirala i dvaput izgubila.

Bio je to prvi poraz Inter Miamija u utakmici u kojoj je Messi igrao u svim natjecanjima od njih 13, a bez njega na terenu ružičasti su pobijedili samo jednu od šest. Gledajući cijelu ligu, Inter Miami je na 27. od 29 mjesta.

Foto: Sam Navarro

Što slijedi Messiju?

S obzirom na to da njegova momčad ne može napredovati, Leo neće imati problema s odlaskom u reprezentativni kamp, gdje stopostotne “gauče” u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo čekaju domaća utakmica protiv Paragvaja i gostovanje u Peruu.

No nakon zadnje utakmice u MLS-u Inter Miami će imati pauzu od čak tri mjeseca i to otvara razne kombinacije za Messija kojem sigurno neće biti u interesu biti na tako dugom odmoru. A možda se vrati u Barcelonu, piše katalonski Sport.

Inter Miami neće vidjeti doigravanje, a kako bi argentinski čarobnjak ostao u formi, pojavila se opcija posudbe u klub iz kojega je otišao u suzama. Suvlasnik američkog kluba Jorge Mas obećao mu je šansu za dostojanstven oproštaj, a posudbom u zimskom prijelaznom roku to bi mu omogućio.

Ne bi to bila novost u MLS-u, zbog duge pauze u Americi David Beckham je odlazio na posudbu u Milan iz LA Galaxyja, a Thierry Henry je bio na dvomjesečnoj posudbi u Arsenalu iz New York Red Bullsa.

Druga opcija po kojoj bi Messi stigao u Kataloniju bila bi revijalna utakmica Barcelone i Inter Miamija. Idućih tjedana i mjeseci će u svakom slučaju biti zanimljivo vidjeti što će Leo odlučiti.



Source link

Exit mobile version