Site icon svakodnevno.me

Igor Bišćan novi trener Al Shabab iz Saudijske Arabije

Igor Bišćan novi trener Al Shabab iz Saudijske Arabije

Dva mjeseca nakon što je dobio otkaz u Dinamu Igor Bišćan i službeno je predstavljen kao novi trener saudijskog prvoligaša Al Shababa. Nakon Slavena Bilića (Al Fateh) i Igora Jovićevića (Al Raed) treći je hrvatski stručnjak u jednoj od najbogatijih liga svijeta.

Bišćan je na velika vrata i s velikim očekivanjima došao u Dinamo. Legenda “modrih” nije se proslavila na klupi Dinama i njegova avantura završila je za samo nekoliko mjeseci. Otišao je nakon ispadanja od AEK-a u kolovozu ove godine. 

U kadru Belgije, Argentine, Maroka i Kolumbije

Al Shabab je trofejni klub iz glavnog grada Rijada koji je nakon samo pet kola u kojima nije došao do pobjede otpustio Nizozemca Marcela Keizera. Uprava je tijekom ljeta uložila 35 milijuna eura u pojačanja među kojima se ističu belgijski reprezentativac Yannick Carrasco, Argentinac Éver Banega, Marokanac Romain Saiss i Kolumbijac Gustavo Cuéllar.

Prema neslužbenim informacijama, Bišćan je od raskida ugovora u Dinamu zaradio oko 600.000 eura. U Saudijsku Arabiju vodi i pomoćnike s Maksimira Antu Tomića, Vedrana Naglića, Darka Stanekovića, Renata Pilipovića i Nikolu Buzadžića, a ugovor mu vrijedi do kraja sezone 2025/26.

Nakon Rudeša, Olimpije, Rijeke, Hrvatske U-21 i Dinama, Bišćana tako čeka prva epizoda izvan Europe. Nasljeđuje klub na 12. mjestu ljestvice s devet bodova iz devet utakmica. Bilićev Al Fateh je peti, Jovićevićev Al Raed pretposljednji, Al Nassr Marcela Brozovića treći, a vodi neporaženi Al Hilal.



Source link

Exit mobile version