Site icon svakodnevno.me

Šoštarić izvdojio potez koji ga je oduševio: To je za notes! Gojun: Prava balkanska utakmica

Šoštarić izvdojio potez koji ga je oduševio: To je za notes! Gojun: Prava balkanska utakmica

Uz pravih završnih 15 minuta Zagreb je slomio Pelister. Konačnih 27-18 prevelika razlika za sve što su odigrali u 45 minuta, ali Nenad Šoštarić upisao je startna dva boda na klupi Zagreba, koji ih nakon pet kola ima pet.

– Prvo poluvrijeme smo odigrali u grču, ali ovaj smo tjedan trenirali bez Kavčiča i Walczaka koji su bili pod virozom i to nas je poremetilo. Obranu smo odigrali korektno, problem je bio napad. Oni su nam od 10 golova u prvom poluvremenu četiri zabili iz kontre, dva iz sedmerca. Zona je odradila svoje, ali nismo s loptom bili dovoljno pametni – započeo je analizu Šoštarić.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Što ste promijenili na poluvremenu?

– Reakcija na poluvremenu bila je jednostavna, 10-10 bio je još i dobar rezultat. Bilo je važno da odigramo obranu na toj razini, golman nas je pratimo. Njihova zona 3-2-1 trebala je biti idealna za Kavčiča, Kosa i Sirotića. Tek polovicom drugog dijela spojili smo golove, napadači su odlično reagirali, ali izdvojit ću detalj kada su tri najstarija trčala u kontru, Dibirov, Gojun i Čupić, to je za notes. Suholežnikom smo odgovorili na Peševskog, snagom na snagu i to je odigrao jako dobro.

U zadnje tri utakmice Zagreb je skupio pet bodova.

– Nakon Kiela svima smo izgledali samo kao sudionici, ali nakon Kolstada postali smo ekipa protiv koje će svima biti teško igrati. Idemo u Szeged iduće kolo, ali ne idemo igrati, nego pobijediti. To je moja filozofija. Igrati se mogu kod kuće, ali ne nakon 10 sati putovanja autobusom.

Kiel je izgubio i u Kolstadu (34-30).

– I je i nije iznenađenje, Kolstad je odlična ekipa, a Kiel u crnoj rupi, ispao je iz Kupa, niže poraze u Bundesligi.

Za kraj Jakov Gojun, kojeg smo vidjeli i na lijevom vanjskom s igračem više.

– Prava balkanska utakmica rekao bih. Nama su svi unaprijed upisali dva boda, a baš su zato dva najteža. Izvukli smo u završnici i momcima kapa do poda.



Source link

Exit mobile version